- hirdetés -

80 versenyző indult a Wesley iskola által rendezett megyei grundbirkózó bajnokságon, az orosházi iskola az első helyet szerezte meg a csapatok között.

Nyolcadik alkalommal adott otthont kedden a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola a megyei grundbirkózó bajnokságnak, melyen négy településről 80 fiatal és lelkes sportoló vett részt. Az orosháziak mellett Békésről, Békéscsabáról és Magyarbánhegyesről érkeztek a versenyzők. Fiúk és lányok is szőnyegre léptek súly- és korcsoport szerint, az orosházi iskolából 33-an versenyeztek elsőtől a 10. évfolyamosokig.

A verseny fő szervezője a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Szövetsége volt, lebonyolításában az Orosházi Spartacus Birkózó Klub működött közre. Vetró László gyógypedagógus, DÖK-vezető elmondta, a grundbirkózó megyei bajnokság több mint megmérettetés, hisz a kapcsolattartásról, a sport és mozgás népszerűsítéséről, valamint az egészséges versenyszellem kialakításáról is szólt. A versenyen egyéni és csapat díjazás is volt. A diákok érmekkel, a győztes iskola pedig a kupával térhetett haza.

Orosházi eredmények:
I. helyezés: Barna Roland, Petrovics Ibolya, Jónás Dávid, Barna Tibor, Nagy Zita, Németh Beáta, Farkas Richárd, Kliment Attila, Petrovics Márk, Nagy Csaba
II. helyezés: Petrovics Márió, Nagy Bianka, Kolompár Angelika, Kolompár Klaudia
III. helyezés: Dani Béla, Szabó Bence, Kolompár János, Nagy Ramóna, Jónás Csaba, Mengyán Gergő

Csapat eredmények:
I. Orosháza
II. Békés
III. Békéscsaba

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.