- hirdetés -

Február végén véget ért a szezon, értékel és terveket sző a Dózsa Vadásztársaság Orosháza.

Sikeres évet tudhat maga mögött az orosházi vadásztársaság. A stabil pénzügyi háttérrel működő egyesület több fejlesztést is végrehajtott 2012-ben. A vadgazdálkodás bevételeiből többek között pótkocsit vásároltak és alakítottak át vadászati célra, vásároltak tanyahelyet és csatornaátjárót alakítottak ki vadföldhöz.

Idén mintegy 8 hektár vadföld megművelésére van lehetősége a társaságnak, és bár ez több, mint amivel tavaly rendelkeztek, de még mindig nem elég a szükséges takarmány megtermelésére. Tavaly egyébként kb. 50 mázsa csöves kukoricát, 100 mázsa szemes terményt, 300 kis bála lucerna szénát használt fel etetésre a 7200 hektáros területen gazdálkodó vadásztársaság.

A pénteki közgyűlésen ismertetett beszámolóból kiderült, az időjárás nem kedvezett az apróvadnak, különös tekintettel a fácánokra. A fácánok törzsállományának gyarapítása érdekében az élőhely növelése lenne a legfontosabb. De az állomány növelését szolgálva fácánnevelésbe is fogott a társaság. Noha az új feladat bőven tartogatott kihívásokat, a társaság a tapasztalatokat levonva tervezi a nevelés folytatását.

Érdekesség, hogy a teríték adatok között szerepelt egy vaddisznó is. Megtudtuk, az elmúlt öt évben májustól szeptemberig megtalálható a vad a területen, elszaporodásukat igyekeznek megakadályozni. A közel 30 taggal működő vadásztársaság elfogadta a tavalyi évi beszámolót és az idei évi tervet, melynek gazdasági részében a feszesebb gazdálkodásra, a kiadások csökkentésére és a bevételek növelésére is javaslatot tettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.