- hirdetés -

Az orosháziak támogatására is számít a kormánypárt a  rezsicsökkentés megtartása és további folytatása érdekében. Szerdán a posta előtt gyűjtötték az aláírásokat a képviselők. 

Az országos kampány indításával egy napon, március 20-án az orosházi akcióval kezdte meg Dél-Békésben a Fidesz választókerületi szervezete az aláírásgyűjtést, amellyel a rezsicsökkentés megtartását és további folytatását szeretnék elérni. Simonka György választókerületi elnök és dr. Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő mellett a helyi Fidesz-csoport elnökségének tagjai, aktivistái kérték az orosháziak támogatást szerda délután a posta előtt.

A szolgáltatók még januárban bírósághoz fordultak a rezsicsökkentés ellen fellépve. Mint ismeretes, január 1-jétől a családok terheinek csökkentését célozva a kormány 10 százalékkal levitte a gáz, a villany és a távhő árát. A szolgáltatók ezt támadták meg. A kormány azonban elszánt abban, hogy további költségcsökkentéseket hajtson végre az energiaárak mellett, például a vízdíjakat is bevonva a körbe. Hogy a külföldi és a belföldi nyomásnak hathatósan ellen tudjanak állni, a kormánypártiak úgy döntöttek, a családok érdekében tett lépéseket az emberek véleménynyilvánítása mellett erősítik tovább. Ezért indították el országosan a „Magyarország nem hagyja magát!” című kampányukat. Céljuk, hogy több százezer aláírással bizonyítsák, a lakosság számára fontos dologról van szó.

Simonka György és dr. Dancsó József fideszes képviselők is gyűjtötték az aláírásokat (Fotó: Rajki Judit)

Felröppent a hír, ha a bíróság másodfokon is jóváhagyja a szolgáltatók keresetét, esetleg az eddigi kedvezményeket is vissza kell fizetni. Erről és az aláírásgyűjtés részleteiről kérdeztük a térség két vezető politikusát a posta előtti téren.

– Az orosházi emberek számára is fontos, hogy havonta 3-4-5 ezer forint a családi kasszában marad vagy sem, ezért azt gondolom, hogy sokan fogják támogatni a kormány rezsicsökkentő szándékát. Illetve már most azt tapasztalom, akiket megállítottunk, szívesen írták alá az aláírásgyűjtő íveket. Bízom benne, hogy az állampolgári összefogás kellő hatással lesz a rezsicsökkentést ellenzőkre – mondta az Oroscafénak dr. Dancsó József polgármester.

– Úgy kezdtük meg ma a dél-békésiek véleményének megkérdezését, hogy a választókerület 27 polgármestere, a szocialista beállítottságúak is, aláírták kérésemre a gyűjtőíveket. Orosházán azt tapasztalom, hogy akivel beszélgetek, mindenki támogatóan áll a kérdéshez, sőt volt, aki azt ajánlotta, hogy maga is gyűjtene aláírásokat a családjában, baráti körében. Ennek külön örülök, mert minden segítségre szükségünk van – mondta Simonka György választókerületi elnök.

A mintegy egyórás köztéri aláírásgyűjtés ideje alatt több lap is megtelt a támogatók nevével. De a kampányt tovább folytatják, a következő napokban személyes megkereséseket is terveznek a helyi aktivisták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.