- hirdetés -

De csak a zártkertek esetében.

A legutóbbi kormányülésen meghozott döntésével a kormány leállította a földhasználati nyilvántartási eljárással kapcsolatos – a 356/2007 (XII. 23.) Korm. rendeleten alapuló – ügyintézést, de csak azokban az esetekben amikor zártkertnek minősülő ingatlan tulajdonosának bejelentésével kapcsolatban indult földhasználati nyilvántartási eljárás, vagy a zártkertnek minősülő ingatlan tulajdonosa ilyen eljárást kíván kezdeményezni.

A kormánydöntés végrehajtása érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal jelen közleménnyel késedelem nélkül tájékoztatja a fenti ügyben ügyfélfogadásra érkező vagy más módon – például kérelem beadásával – ügy indítását kezdeményező, illetve a fenti ügyben érdeklődő ügyfeleket az ügyintézés leállításáról. További döntésig a jelzett ügyel kapcsolatban ügyintézés nincs. A Békés Megyei Kormányhivatal a témában születő esetleges későbbi döntésekről haladéktalanul tájékoztatni fogja a lakosságot.

Csütörtökön azt közölték, nem lesz regisztrációs kötelezettségük a zártkert tulajdonosoknak. Szerda ülésén a kormány támogatta a parlament mezőgazdasági bizottságának azon – a földtörvényt módosító – indítványát, amelynek alapján a zártkertek tulajdonosainak semmiféle bejelentési, regisztrációs kötelezettsége nem áll fenn – tájékoztatta a kormányszóvivő a kabinet ülése után az MTI-t a zártkertekkel kapcsolatos besorolási és bejelentési kötelezettséggel összefüggő félreértéseket tisztázandó.

Giró-Szász András elmondta azt is: az elhagyott, gondozatlan zártkertek felmérésében az önkormányzatok bevonása szükséges.

Január 1-je óta kötelező a földhasználatra vonatkozó adatszolgáltatás, illetve bejelentés, amelynek célja egy egységes és követhető nyilvántartás létrehozása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.