- hirdetés -

Végigküzdötte a 90 percet a rákóczitelepi csapat, de a kihagyott helyzetek és a védelmi hibák megbosszulták magukat.

Orosháza Rákóczi-Vasas – Csabacsűd 2 – 4 (1 – 1)

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza
Vezette: Viczián (Nagy, Hanyecz) 

Orosháza: Lévai – Albert, Németh, Ludányi, Boros, Juhász, Dávid (Szabó Á.), Gulyás (Baranyai), Mazán (Fehér), Buza, Kánya
Edző: Polyák László

Csabacsűd: Kovács – Sovány, Petykó, Borgulya, Szilágyi, Kiss M., Sajben, Cseke (András), Virág (Kasnyik), Sonkoly, Besenyei (Koppány)
Edző: Brlázs Gábor

A kellemes, kora tavaszi napsütés sok nézőt csalogatott ki a Rákóczi pályára. Polyák László csapata erősen foghíjas volt, hiszen a meccs előtt Pardi is sérültet jelentett, míg a házi gólkirály Debreczeni sárgalapos eltiltás miatt nem játszhatott. A felkészülés sem volt tökéletes, hiszen nem tudtak nagypályán edzeni és a meccs is kevés volt. Ennek ellenére a hazaiak nem is titkolták, hogy nyerni szeretnének a bajnokesélyes Csabacsűd ellen.

Némi vendég fölénnyel kezdődött a meccs, a zöldmezes vendégek inkább a mi térfelünkön töltötték az időt, nekünk csak egy-egy előrevágott labda vagy kósza kontra jelentett ebből szabadulást. A nyomás aztán góllá érett. A 8. percben a 16-oson belül kisebb kavarodás alakult ki, védőinknek nem sikerült kivágni a labdát és Cseke 4 méterről a hálóba gurított (0-1).

A fehérmezes hazaiak alulmaradtak a tavaszi nyitányon (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina

A gól kicsit megfogta a Rákóczit, több ötlettelen támadást vezettünk. A félidő derekára azonban változott a játék képe, fokozatosan átvettük a meccs irányítását. Mondhatni egykapuztunk, az ellenfél csak néha tudott kontrázni, de a kapunkig sem jutottak el. A 31. percben a Csabacsűd kapusa elhúzta Juhász lábát a 16-oson belül, aki nagyot esett. A véleményes esetet a bíró befújta, ami óriási vitát generált a pályán és a kispodon, két sárgalap is villant a csabacsűdieknek. A megítélt büntetőt Buza higgadtan gólra váltotta (1-1).

A Rákóczi folyamatosan támadott és benne volt a meccsben, hogy átvegyük a vezetést. A félidő vége előtti 4-5 percben a kapujához szögeztük az ellenfelet, záporoztak a lövések és a fejesek, két kapufát is lőttünk, de semmi nem jött össze, még az üres kapuba sem sikerült betalálni.

A szünet után továbbra is mi támadtunk, Baranyai beállásával még élénkebb lett a csatársor. Azonban az 52. percben egy szögletből vezetést szerzett az ellenfél. A belőtt labdát nem tudta megfogni Lévai kapus, a lecsorgót pedig Petykó vágta a kapuba (1-2).

A Rákóczi cserékkel próbált frissíteni, és úgy tűnt, be is jön a húzás, mert továbbra is szép támadásokat vezettünk, azonban a befejezések rendre rosszak voltak. És ahogy az lenni szokott, ez megbosszulta magát. Szinte lemásoltuk az első kapott gólunkat, a 68. percben egy kapu előtti kavarodás után a lesipuskás szerepében újra Cseke volt eredményes (1-3).

Továbbra is nálunk volt többet a labda, folyamatosan támadtunk és 10 perccel később, a 78. percben Baranyai visszahozta a meccsbe a csapatot. Bal oldalon szélre kapta a labdát, eggyel még beljebb húzta majd váratlanul kapura lőtt, a labda megpattant egy védőn ami a kapust becsapva a hálóba vágódott (2-3).

A szurkolók és a csapat méltán hihette, hogy meglehet az egyenlítés, hisz a nyomás nem enyhült a csabacsűdiek térfelén, de a gólhelyzetek kihasználásával hadilábon álltunk. Sokszor már a középpályán eladtuk a labdát, és egy ilyen hiba után a 84. percben el is dőlt a meccs. Virágh szerzett labdát, egy az egyben vihette fel a jobb szélen, ahol az egyetlen védőnket kicselezve a 16-os sarkáról a kifutó Lévai mellett kilőtte a hosszú alsót (2-4).

Innentől aztán már rutinosan tartotta az eredményt a Csabacsűd, amely a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően megérdemelten nyert.

Polyák László: – Négyből három gólt mi rúgattunk az ellenféllel, sajnos az edzőmeccseken is ez volt a jellemző. A támadások rendben voltak, sokkal több helyzetünk volt, de gólt kellett volna rúgni. Szomorú, hogy ilyen játékkal nem tudunk megverni itthon egy bajnokesélyes csapatot. De hosszú még a tavasz, lesz ez még jobb is, főleg ha nem lesz ennyi sérült és eltiltott.

A Rákóczi jövő héten Szeghalomra látogat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.