- hirdetés -

Egyáltalán nem vallott szégyent NB I-es férfi kézilabdacsapatunk a a PICK Szeged ellen.

Orosházi FKSE Linamar – Pick Szeged 31 – 35 (16 – 16)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző
Vezette: Medve, Nagy 

Orosháza: Herjeczki – Raffai, Berta, DUKIC 6, KANYÓ 4, BALDA 8, BALI 5. Csere: Szabó P. Pajkó (kapus) Harsányi, Lászlai 2, Morva, MAZIC 6, Bajusz, Benák, Maric.
Vezetőedző: Füzesi Ferenc

Szeged: Tatai – Sulc 2, Kekezovic 2, Blazevic 4, BALOGH 7, Lasica, PRIBANIC 7. Csere: Mikler, Tóth (kapus) Vadkerti 1, Larholm 6, Zubai, Prodanovic 1, BUDAY 3, Czina, Nagy N. 2.
Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc. Hétméteresek 2/2 ill. 5/3

Amint az összeállításból is lehet látni, nem a szokásos kezdővel indított a Szeged.

Két Herjeczki védéssel indult a meccs, és a 4. percben már vezettük 2-1-re. Ekkor a B-közép rákezdett, hogy “fújjuk le”, de persze ez nem történt meg. Lendületesen és önbizalommal játszott az orosházi csapat, őriztük a vezetést, a 7. percben már 4-2 volt az állás. A lerohanások bejöttek, de felállt fal ellen is jók voltunk, a szegedi hatosfalat sokszor zavarba hoztuk, a 10. percben már 6-3 volt ide. A 18. percben a szegediek mestere időt kért, pályára küldte Larholmot, aminek meglett az eredménye, a 20. percben emberelőnyben átvették a vezetést. Ettől nem roppant össze a hazai csapat, tartottuk magunkat, visszavettük az előnyt és csak az utolsó másodpercben egyenlített a szegedi Sulc.

Balda Ákos gólerős volt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrészben Dukic köszönt be elsőként a kapuba álló válogatott Miklernek. Ekkor megnyílt a gólzsák mindkét oldalon, felváltva jöttek a találatok, a védekezéssel nem sokat foglalkoztak a csapatok. Pajkó László a 37. percben állt be a kapunkba először, és rögtön megfogta Larholm hetesét. Emberelőnyben a szeged kettős emberfogással játszott, majd megnyitotta a védelmét. Ezt nem tudtuk jól lereagálni, ráadásul Buday beállásával nagyon felgyorsult az ellenfél támadójátéka. A 40. percben 22-22 volt, 5 perccel később viszont már 23-26. Magára talált a Szeged, ebben a periódusban többször rossz döntéseket hoztak támadóink, amit kihasznált az ellenfél és az 50. percben már 24-30 volt az állás. A Szeged színeiben játszó orosházi nevelésű Balogh Zsolt általában akkorr zörgette meg a hálónkat, amikor nagyon kellett a gól a Szegednek. Az 50. perc után Larholm is elkapta a fonalat, de ettől sem zuhantunk össze. Szívósan harcolva újra zárkózni kezdtünk. Fel is jöttünk az 58. percre 3 gólra, de ennél közelebb nem engedett a Szeged és a végén magabiztosan győzött.

Füzesi Ferenc: – Úgy látom, hogy a váci mérkőzés után a csapat formája felfelé ível. A jövő heti pécsi meccs majd más lesz, mert itt nem volt különösebb teher a csapaton, bízom, benne, hogy a javuló forma kitart.

Skaliczki László: – Testileg, lelkileg összetörve jöttünk el Veszprémből a hét közepén. Próbáljuk összeszedni magunkat, hogy a BL-ben és a rájátszásban a legjobb formánkat láthassa a közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.