- hirdetés -

Idén is képviselteti magát Orosháza-Gyopárosfürdő az év legnagyobb turisztikai vásárán. Ezekben a napokban rendezik Budapesten az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Az utazás kiállítás idei díszvendége Szlovákia és Nyíregyháza, kulturális díszvendége pedig Kalocsa. Bemutatkozik az ország kilenc turisztikai régiója, és több mint 100 vidéki résztvevő. Összesen több mint 500 kiállító várja az érdeklődőket a budapesti vásárközpontban. Az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztiválokra és az online turisztikai kínálatra. A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléről Orosháza-Gyopárosfürdő sem hiányozhat.

Az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület alakította ki a standot, melynél a város és a fürdő programjai mellett a szálláshelyekről is tájékoztatták az érdeklődőket. Lehetett játszani: a városunkhoz kötődő kérdések helyes megválaszolói közül egy szerencsés Orosházán pihenhet néhány napot. Nagy sikert aratott a csíramálé, a finomságot sokan kóstolták meg és elismerősen nyilatkoztak az orosházi ízekről.

Orosházi hétvégét is nyerhettek az érdeklődők (Fotó: Melega Krisztián)

A csütörtöki szakmai napon Zalai Mihály alpolgármester a tavalyi év eredményeit és az idei várható eseményeit is összefoglalta.
– 2013-ban átadják Orosháza új főterét, melyben egy európai szinten is egyedülálló emlékmű, az 5,5 méter magas vadkörtefát ábrázoló üvegszobor kap helyet, utalva a település létrejöttének legendájára. A főtér számos kulturális és gasztronómiai rendezvény színhelyéül szolgál majd. A fürdő pedig a wellness területén új szolgáltatásokat kínál, és fesztiválokban is bővelkedik majd az idei év nyara – sorolta az alpolgármester.

Nyitnak Szerbia felé, mégpedig a Vöröskereszt segítségével. A fürdő a véradók részére egy-egy véradás alkalmával ingyenes belépést biztosít, tavaly mintegy 6000 tiszteletjegyet osztottak ki. Ezt a kezdeményezést valósítanák meg a határon túl is.

A tavalyi év egyik legfontosabb feladata az volt, hogy a fürdő és a hozzá tartozó Alföld Gyöngye Hotel családbarát jellegét erősítsék, a 7 hektáros területen fekvő parkfürdő számtalan figyelmes ötlettel, szolgáltatással segíti a kisgyermekkel érkezőket. Megtudtuk, 2012-ben 20 százalékkal nőtt a fürdőbe látogatók száma.

Márciusától Orosháza–Gyopárosfürdő a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment tagja. Ez az egyesület nyit majd turisztikai irodát a városban és a fogja össze a városmarketing feladatokat, nem csupán a város, hanem a környék attrakcióira is figyelmet fordítva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.