- hirdetés -

A helyi vízi közmű hálózaton 491 tűzcsap van, ebből a közelmúltban 11-et cserélt ki az ALFÖLDVÍZ Zrt. A tervezett rekonstrukciós munkára a település biztonsága érdekében volt szükség. 

Tizenegy föld alatti tűzcsapot föld felettire cserélt az ALFÖLDVÍZ Zrt. Orosházán. Ezeket a tűzcsapokat viszonylag sűrűn kellett javítani, ezért döntött a víziközmű-szolgáltató az önkormányzattal egyetértésben a megújítás mellett. Mindegyik cseredarab az eredeti helyre került vissza, kivéve egy Berzsenyi utcait, ez ugyanis túl közel volt a lakóépülethez, így nyolc méterrel távolabb telepítették át a rekonstrukciós munkák során – tájékoztatott az ALFÖLDVÍZ Zrt.

A Luther – Csendes sarkán is kicserélték a tűzcsapot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi vízi közmű hálózaton 491 tűzcsap található, mindegyik megfelelő állapotú, üzemképes. A jogszabályban előírt fél éven belüli ellenőrzéseket az ALFÖLDVÍZ Zrt. rendszeresen elvégzi, az eredményeket tűzcsapkartonokon rögzíti, majd levélben tájékoztatja a város jegyzőjét.

Az épületek, építmények tűzivíz biztonságát, annak műszaki megoldását a tervező mindig a mértékadó tűzszakaszra vonatkozó oltóvíz-mennyiség szükségessége alapján határozza meg. Ez lehet akár közterületi – a közüzemi vízhálózatra telepített – tűzcsap is. A települési tűzbiztonság szempontjából a közüzemi hálózaton működtetett altalaji, ill. földfeletti tűzcsapok a mértékadók, amelyek kiosztását, méretét a vízhálózat tervezésekor a jogszabályi előírás és a tervező határozza meg – tudtuk meg a szolgáltatótól.

A városban a tervbe vett tűzcsapok cseréje befejeződött, a szolgáltató teljeskörű helyreállítási munkálatokat végez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.