- hirdetés -

Gyakorlatilag nincs olyan orosházi család, aki valamilyen módon ne kötődne az orosházi Top10-hez. Ők azok, akik (nem csak) adóbefizetéseikkel segítik Orosházát. Cégvezetőket látott vendégül a városvezetés.

Évek óta hagyomány, hogy a város vezetője gesztus értékű közös ebédre invitálja Orosháza Top 10 cégeinek vezetőit. A város legnagyobb adófizető cégeinek képviselőit a városvezetés január 11-én a Hotel Corvus Aquaban fogadta köszönetképpen.

– Úgy gondolom, hogy a város gazdaságának és az orosházi közösségnek egyaránt bástyái azok a gazdálkodó szervezetek, akik nagy termelési értékeket állítanak elő a városunkban sok embert foglalkoztatva – mondta el dr. Dancsó József polgármester. – Megteremtik a mindennapok biztonságát egyrészt a foglalkoztatás révén, másrészt a helyi adók befizetésével, mely a törvény által előírt és az önként vállalt közfeladatokhoz szükséges pénzügyi fedezetet jelenti. Emellett ezek a cégek benne vannak a város mindennapjaiban, ott vannak a rendezvényeken, segítik a civil szervezeteket, és támogatják a csapatsportágakat.

A legnagyobb adózók hallgatják a polgármestert (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A városvezető elmondta, az évindító ebéden egyeztetnek az elképzelésekről, a cégek fejlesztési terveit országgyűlési képviselőként is igyekszik segíteni. De szóba kerülnek a gondok is, melyek zömét kormányzati szinten lehet kezelni – fogalmazott Dancsó József.

A Top10, Orosháza legnagyobb adózói, akik kitermelik a város iparűzési-adóbevételének java részét: az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt., a Linamar Hungary Zrt., az OROSházaGLAS Kft., az O-I Manufacturing Kft., a Guardian Magyarország Kft., a Doherty Hungary Kft., az OVM-KARSAI Zrt., a Merian Foods Kft., az Uhrin Transzport Kft., és a Cerlux Kft.

A cégvezetőket, illetve képviselőiket rövid évértékelésre kértük, és az idei évi tervekre, kilátásokra is rákérdeztük. Nyilatkozataikat hamarosan olvashatjátok az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.