- hirdetés -

Húsz éve áll a betegek szolgálatában a Fehér Kígyó Gyógyszertár.

A Fehér Kígyó Gyógyszertár huszadik évét zárja a tulajdonos dr. Herczegfalvy Lászlóné dr. Abonyi Etelka. Hitvallása szerint kemény munka, kitartás, helytállás, és a folyamatos megújulás viheti előbbre az ügyet, amelyet szolgál.

Mennyiben volt más az idei, évfordulós esztendő? 

Vércukorszintet mér Dr. Herczegfalviné Dr. Abonyi Etelka

– A huszadik év, mint az eddigiek is, kemény munkával telt. Szerettem volna az egész évet ünnepélyesebbé tenni, ami a betegek, a hozzánk betérők felé sikerült is. Egész évben kiemelten sok (havonta 100-nál több) akciót alkalmaztunk, s ez tart is december végéig – mondta el a szakgyógyszerész. – Számunkra a betegek szakszerű, a kornak megfelelő legoptimálisabb kiszolgálása az első. Nagy hangsúlyt fektetünk a tudásra, nagyon sok továbbképzésen, konferencián részt veszünk. Emellett mi is aktívan kivesszük a részünket az oktatásból. Ebben az évben oktattunk és vizsgáztattunk asszisztenseket, szakasszisztenseket, ápolónőket Orosházán, Miskolcon, Egerben, Mezőtúron, Békéscsabán, Nyíregyházán. Az elméleti oktatás, vizsgáztatás a helyszínen zajlik, többnyire szombaton és vasárnap. Patikánkban jelenleg is hat asszisztensjelöltnek van gyakorlati oktatása. Az utóbbi években több száz asszisztens, szakasszisztens képzésében vettünk részt.

Kifejezetten az évforduló kapcsán is tanácskoztak…

– Igen, tartottunk két ünnepi tudományos ülést orvosoknak, amit a jövőben is szeretnénk folytatni. Szívesen helyet adunk bármilyen tudományos ülésnek, hiszen ha az egészségügyben dolgozók jobban megismerik egymást, és egymás munkáját, az ott elért eredményeket, annak mindenképp a betegeink lesznek a nyertesei. Folytattuk szűrőprogramunkat a patikában, és más rendezvényekhez csatlakozva, külső helyszíneken. Szinte minden iskolában jártunk személyesen, vagy a gépeinket adtuk használatra, valamint tartottunk ingyenes továbbképzést ápolóknak. Továbbra is vállaljuk a házi patika átnézését betegeinknek – igény szerint annak összeállítását. Közületeknek elsősegélynyújtáshoz, vagy mentőláda feltöltéséhez segítséget nyújtunk. Minden segédeszközt tartunk, illetve rendelésre kiszállítjuk. Köszönjük a Sorsnak, hogy megadatott a 20 év alatt sok-sok betegünkön segíteni. Továbbra is a betegeink szolgálatában próbálunk magas színvonalon helytállni!

A Fehér Kígyó Gyógyszertárban rendszeresen végeznek vércukor-, és koleszterinméréseket. A Corason készülék segítségével súly, magasság, vérnyomás, pulzus, s testtömeg-index megállapítására van lehetőség. Osteoscen segítségével csontsűrűséget is mérnek. Podiart számítógépes talpvizsgálatot készítenek, az egyedi lúdtalpbetéteket kipostázzák a háziorvosnak. Városunkban emlőprotézist csak itt tudnak beszerezni.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.