- hirdetés -

Útjára indult a cipősdoboz akció. Rászoruló gyerekek karácsonyát szeretné szebbé tenni a kezdeményezés.

Egy maroknyi lelkes ember gondolt egyet és útjára indította a Dobozba zárt szeretet elnevezésű mozgalmat Orosházán, a Facebook közösségi oldalon. A csoport mára elérte a nyolcszáz tagtok, célja pedig nem más, mint karácsony közeledtével egy cipősdoboznyi szeretetet nyújtsanak át a nehéz helyzetben élő orosházi gyerekeknek.

Gyűlnek a cipősdobozok
(Fotó: Melega Krisztián)

– Minden évben nyomon követjük lányaimmal a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett cipősdoboz akciót. Az ötlet innen jött, felvetődött bennünk, hogy ezt megszervezhetnénk Orosházán is, hiszen már több ízben kezdeményeztünk és részt vettünk jótékonysági akciókban, amelyekkel elsősorban gyermekeket támogattunk. Tehát az alapvető szociális érzékenység bennünk van, ez a kezdeményezés most egy újabb szelete a jótékony célú összefogásnak, kolléganőmmel Velez Karolával. Az akcióval a nehéz körülmények között élő családokra, gyerekekre gondolunk, ahol ez az egyetlen esély, hogy ajándék kerüljön a karácsonyfa alá– mesélt a kezdeményezésről az egyik szervező, Karácsonyi Beáta.

Az elgondolást tett követte, így Benedek Szilvia, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régióvezetője (az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatának vezetőjével, Szegi Katalinnal még egyeztetések folynak), az OrosNetWork, a Táncsics székhelyintézmény 9/8 osztálya, Käszmann Krisztina, Käszmann Alexandra, Fetser Fruzsina tanulók, valamint több támogató összefogásának eredményeként útjára indult a Dobozba zárt szeretet mozgalom.

Nézz körül otthonodban, keress egy üres cipősdobozt és töltsd meg jó és hasznos dolgokkal! Nem az számít, mit teszel a dobozba, hanem hogy milyen szívvel.  Döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak/lánynak szánod az ajándékodat. Az elkészült ajándékcsomagot csomagold be színes papírral, és írd rá a doboz tetejére, hogy milyen korú fiúnak/lánynak szánod az ajándékodat.

Az ajándékok „célba érését” Benedek Szilvia koordinálja. A dobozokon szereplő megjelölések (életkor, fiú, lány) alapján megkeresik az Nagycsaládosok Orosházi Egyesületének tagnyilvántartásában azokat a gyerekeket, akik megfelelnek. Ha elegendő csomag készül, akkor további szűrésre nincs szükség. Ha viszont kevés, akkor kiválasztják azokat a családokat, akik a leginkább rászorultak. Ez utóbbi nagyon nehéz, hisz a cél az, hogy legalább karácsonykor minden rászoruló gyermek részesüljön egy kis meglepetésben. – Biztosan lesz olyan ajándék – sőt már van -, ami nem fér el egy cipősdobozba, ezeket is szívesen fogadjuk. Ha valaki tartós élelmiszerrel tud segíteni a Családsegítő Szolgálattal leegyeztetve, arra rászoruló családoknak ajándékozzuk. Egyéb, más felajánlást is szívesen fogadunk, amivel örömet tudunk okozni a gyerekeknek, akár fenyőfát, gyümölcsöt, az átadó ünnepségre süteményt – összegzett Karácsonyi Beáta.

Az akció elindulása óta folyamatosan érkeznek a cipősdobozok, sőt már egy íróasztalt is felajánlott egy ajándékozó.

Az elkészült cipősdobozokat november 6-tól december 14-ig az OrosNetWork irodájában, a Bercsényi üzletsor 18/A alatt lehet leadni hétköznap 8 – 18 óráig, szombaton 9 – 12 óráig. Érdeklődni a 68/410-394 telefonszámon, illetve a Facebook lehet. A csomagok átadása december 15-én lesz egy kisebb rendezvény keretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.