- hirdetés -

22 ország 190 versenyzője 7 világszervezet képviseletében vett részt a nemzetközi megmérettetésen, világklasszis versenyzők léptek tatamira.

Ezüstérmet szerzett az IFK 36. British Openen és 4. Európa-kupán ifj. Zsiga Zsolt. Október 13-án rendezték meg a versenyt Crawleyban, az orosházi színeket Kiss Márton is erősítette.

22 ország 190 versenyzője 7 világszervezet képviseletében volt jelen, minden súlycsoportban 32-es tábla volt. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület versenyzőinek küzdelmeiről edzőjük, sihan Zsiga Zsolt számolt be.

Ifj. Zsiga Zsolt (b) édesapjával és edzőjével, Zsiga Zsolttal (Fotó: egyesület)

– Ifj. Zsiga Zsolt -80 kg-ban indult, ez volt élete első középsúlyú versenye. Öt küzdelme volt, görög versenyzővel kezdett, utána orosz, azeri, spanyol és a döntőben ismét orosz ellenfelet kapott, akit már nem tudott legyőzni. Az első meccsen fej KO-val nyert, a többi mérkőzésen hosszabbítások után súllyal, mivel a 80 kilóba Zsolti 72 kilogrammal mérlegelt be. A legjobb nyolcban már minden súlycsoportban törni kellett, Zsolti tíz deszkát tört összesen. Végül ezüstérmet szerzett, és ismét meghívást kapott Novy Urengoyba a Nemzetközi IFK Meghívásos Yamburg Kupára. Kiss Márton +80 kg-ban indult, ez volt az első nagy nemzetközi versenye. A legjobb nyolc közé jutásért kapott ki, attól az orosz ellenfelétől, aki végül bronzérmes lett – emelte ki sihan Zsiga Zsolt vezetőedző.

Az IFK 36. British Openen és 4. Európa-kupán nagyon erős mezőny jött össze, színvonalas versenyt láthattak a kilátogatók, minden súlycsoportban világklasszis versenyzők léptek tatamira. Az orosházi versenyzők edzője sihan Zsiga Zsolt, segédedző Gottfried Sándor volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.