- hirdetés -

Ha még nincs, és van 1-2 szabad órád, az orosházi állatvédők várnak a Szikhát menhelyen. Állatok világnapi rendezvény lesz.

Október 20-án rendezi meg Állatok világnapi programját az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület. 13 és 16 óra között várják az érdeklődőket a Dózsa György út végén található Szikhát menhelyen.

A már hagyományos kutyasétáltatás, simogatás, gyermekfoglalkoztatók az Oros-haza Baráti Körrel, fotózás a menhelyi kedvenceddel, örökbefogadás mellett idén a parkosítás is kiemelt szerepet kap. Facsemetéket ültetnek a menhelyen, melyek a későbbiekben hűs árnyékot adnak majd a menhelyi kutyáknak és a látogatóknak is.

Téged is várnak a kutyák a menhelyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Telített a menhely, nagyon sok gazdára váró kutyánk van, rengeteg a feladat. Az örökbefogadók mellett önkéntesekre is nagy szükségünk lenne, létszámuk ugyanis a 10 főt sem éri el. Akinek van néhány szabad órája hétvégeken, várjuk szeretettel. Nem elsősorban fizikai munkára van szükségünk, persze az erős kéz mindig jól jön. Egy-két óra sétáltatás, szeretgetés, simogatás, kutyakozmetika – ezek is fontosak. Ez nem csak a kutyusoknak jó, rengeteg energiát, szeretetet kapunk mi is tőlük- – tudtuk meg Pusztai Ilona telephely-vezetőtől.

Állatok világnapi rendezvény az orosházi Szikhát kutyamenhelyen október 20-án, 13-16 óráig, eső esetén október 27-én. Részletek az orosházi állatvédők Facebook oldalán, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.