Orosháza lekerült a térképről

Az új Apple térképen Orosháza helyén egy Yavorov nevű település található.

Érdekes képet osztott meg ma délután a twitteren a Jadeye_hu nevű felhasználó. Ezen Székkutas és Csorvás között ugyanis nem Orosháza található, hanem egy Yavorov nevű település.

A hiba oka nem más, mint hogy a napokban az Apple kiadta a legújabb, IOS 6-os szoftverfrissítését, ami többek között egy új térképet is tartalmazott. Az Apple eddig a Google Maps szolgáltatást használta, de most saját fejlesztésű térképpel rukkolt elő, amiben a felhasználók azonnal rengeteg hibát találtak.

Így akadtak rá olvasók az alábbi hibára is, amit a Szifon.com nevű, kimondottan az Apple termékeivel foglalkozó blog hozott nyilvánosságra. Ebből megtudhatjuk, hogy a probléma csupán a térkép angol nyelvű beállításainál áll fent, a magyarban minden rendben van

Angolban Yavorov, magyarban Orosháza (Forrás: szifon.com)

Az eddigi visszajelzésekből és netes felhasználói véleményekből úgy tűnik, hogy nagyon bénára bétára sikeredett az új térkép, így lesz dolguk a frissítésekkel. Lehet, hogy addig az Orosháza és a (B)Orosháza tábla mellé kitehetnénk a város szélére egy Yavorov feliratút is…biztos ami biztos alapon…Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás