- hirdetés -

A munkálatok szeptember elsején kezdődnek, a felújítás miatt módosulnak a közlekedés és a ravatalozás feltételei.

Az Orosházi Evangélikus Egyházközség és az orosházi önkormányzat közötti közszolgálati szerződés alapján az önkormányzat bérleti díjat fizet a köztemetők fenntartásáért az egyházközségnek. Ezt az összeget, – mely évi 5 millió forint- teljes egészében a temetők fejlesztésére fordítja az egyházközség.

Az évek alatt számos munkálatot végeztek már a temetőkben, így az alvégiben is, többek között rendbe tették az utakat, a magyar hősi katonák nyughelyét, több szeméttárolót alakítottak ki, kutakat fúrtak és fásítottak, tavaly májusban pedig átadták az 5,2 millió forintból elkészült szóróparcellát. A következő lépés a ravatalozó felújítása lesz, szeptember elsejétől két hónapon keresztül zajlanak majd a munkálatok, emiatt a közlekedés és a ravatalozás feltételei módosulnak.

– Az Alvégi temetőben a ravatalozó felújítása már nagyon szükségessé vált, a temető üzemeltetőjével, a Rekviemmel kötött megállapodás alapján, a munkálatok idejére a temető parkoló részében felállított pavilonban biztosítják a kegyeleti szertartás feltételeit. A felújítás költsége 7,5 millió forint. A ravatalozó rekonstrukciója alatt az érintettektől megértést és türelmet kérünk- tájékoztatott Németh Béla az Evangélikus Egyházközség felügyelője.

A felújított ravatalozót halottak napja előtt adják át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.