- hirdetés -

Szarvason, Budapesten, Komlón és Aradon is sikereket értek el az orosházi fiatalok. Zsigáné Mezei Beáta vezetőedző szerint mindenki elismerést érdemel, sokat dolgoztak a lányok.

Komoly munka és számos eredményes verseny van az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület Aerobik Szakosztálya mögött. A versenyszezon márciusban a szarvasi diákolimpiával indult, a mintegy 300 főt felvonultató megmérettetésen UP1 trió kategóriában továbbjutott a Benedek Berta, Csiki Rebeka, Nagy Vivien alkotta orosházi csapat, egyéniben Benedek Berta a 4. helyen zárt.

Április közepén a főváros adott otthont annak a mozgásfesztiválnak, melyen több dobogós helyezést is begyűjtöttek az orosháziak.

Az orosházi aerobicos lányok sok sikert értek el (Fotó: egyesület)

Eredmények:

Napsugarak – dance 6. helyezés, csapattagok: Szonda Bettina, Földesi Lili, Nagy Noémi, Szőke Szonja, Kiss Patrícia.
Starlights – step 2. helyezés, csapattagok: Gyurcsik Dóra, Szűcs Melinda, Misur Zsuzsanna, Kis Georgina.
Vadmacskák – dance 3. helyezés, az orosházi csapat: Nagy Dominika, Kishonti Zoé, Garai Viktória, Szonda Zsanett, Lehoczky Fanni.
Betti Angyalai – dance 2. helyezés, csapattagok: Durkó Edina, Imre Natália, Sipos Dalma, Polasek Klaudia.
Kisbajnokok – dance 1. helyezés, az orosházi aranyérmesek: Benedek Berta, Csiki Rebeka, Nagy Vivien.
Kisbajnokok – step 1. helyezés, a csapat tagjai: Benedek Berta, Csiki Rebeka, Benedek Berta, Polasek Klaudia.

Szintén áprilisban és ugyancsak a fővárosban rendezték meg a Magyar Kupa II. fordulóját, ahol az orosházi szakosztályt egyéni, UP1 basic kategóriában Benedek Berta, Csiki Rebeka és Nagy Vivien képviselték, és mindhárman továbbjutottak. A Magyar Kupa III. fordulójának már Komló adott otthont.

Orosházi csapateredmények:

UP1 step kategória 4. hely, csapattagok: Polasek Klaudia, Benedek Berta, Gergely Vivien, Durkó Edina. UP3: 6. hely, a csapat tagja volt Iványi Anett, Szonda Zsanett, Lechocki Fanni, Kishonti Zoé, Nagy Dominika.

Az Aerogym Nemzetközi Aerobicbajnokságon is részt vettek az orosházi fiatalok, és mint ahogy arról már beszámoltunk, több korcsoportban is aranyéremmel zárták az aradi megmérettetést. Nagyszerű teljesítményt mutattak a nemzetközi bajnokságon, eredménylistájukat itt találjátok.

Zsigáné Mezei Beáta vezetőedző a versenyszezont értékelve elmondta, hogy sok változás történt, de sikeresen vették az akadályokat a lányok, és gyűjtötték be a kiváló helyezéseket.
– Nagy teher volt a vállunkon, hiszen csatlakoztunk a Magyar Torna Szövetséghez. Itt már más szabályrendszer szerint versenyzünk, így a felkészülés is más módszer szerint zajlik. Az elején nehezen ment, történtek változtatások és változások, de mindent összegezve csak elismeréssel tudom illetni a lányokat. A legnagyobb dicséret az „apróságoknak” jár, akik most debütáltak és ügyesen megállták a helyüket. Mindenkinek köszönöm a munkáját – emelte ki szezonértékelőjében a vezetőedző.

Az orosházi aerobikos lányok korábbi versenyeiről képeket az egyesület facebook oldalán találtok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.