A gyógyszertár nem egy bolt

A 9. Országos Patika Napon,  június 6-án a gyógyszertárak egyes kiemelt témákban bővebb szakmai tanácsadással és külön szolgáltatással várták a betérő betegeket, látogatókat.

– Az idei nyílt nap központi témája a metabolikus szindróma volt kiemelve a dohányzásról való leszokás fontosságát – tudtuk meg dr. Herczegfalvi László gyógyszerésztől. A Magyar Gyógyszerészi Kamara a kiemelt nap révén a gyógyszertárakat kívánja népszerűsíteni, valamint a lakossági bizalmat erősíteni. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a megfelelő szakértelemmel rendelkező gyógyszerészek hasznos tanácsokkal látják el a betegeket, vagyis nem csupán medicinákat „árulnak”.

– Ezen a napon a kereskedelmi szemlélettel szemben fokozottan hangsúlyozzuk a gyógyszerészszakmai munka fontosságát – meséli dr. Herczegfalvi László. – A patikák ez alkalommal még közelebb tudnak kerülni a betegeikhez, jobban megismerik a problémáikat, ők pedig a gyógyszertárat. Fontos, hogy a betegekben tudatosuljon, a gyógyszertár nem egy bolt, hanem egy egészségügyi intézmény, ahol nemcsak a betegségek kezeléséhez, hanem az egészség megőrzésére is hasznos tanácsokat kaphatnak.

A Lehel ovisok a patika raktárába is benézhettek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendezvény arra is rámutatott, hogy a gyógyszerész az orvossal együttműködve komplex egészségügyi szolgáltatást nyújt.
– Míg az orvos a diagnózist állapítja meg és a terápiát határozza meg, addig a gyógyszerész a terápiában szereplő gyógyszerekről és kiegészítő készítményekről ad felvilágosítást. Ebből az is nyilvánvalóvá válik, hogy a gyógyszeres terápia nem más, mint a gyógyszer és a hozzátartozó információ együtt, amit a beteg csak a patikában dolgozó, erre felkészült gyógyszerésztől kaphat meg – mondta dr. Herczegfalvi László.

A város patikáiban sokan már nem lepődtek meg azon, hogy a hétköznapoktól eltérő fogadtatás várta a betegeket. A Fehér Kígyó Gyógyszertárban a Lehel ovisok kézkrémet is keverhettek, a Vadvirág Klub tagjai ingyenes vérnyomás, vércukor, testmagasság és testzsír mérésben részesültek.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás