- hirdetés -

A helyi diákélet egyik legmozgalmasabb, számos programot kínáló rendezvénye a Táncsics-napok. Idén a KontACHTus (11/8) lett az év osztálya.

Hónapok óta készültek – ötleteltek, terveztek, forgatókönyvet írtak és pártvideót forgattak, plakátokat készítettek, programokat szerveztek a Táncsics gimnázium 11-es diákjai. Az év osztálya címért folyt a verseny, ennél azonban nagyobb volt a tét, hiszen a Táncsics-nap célja az is, hogy még jobban összekovácsolja az osztályközösségeket, és hogy igazán emlékezetes, élményekkel teli legyen a gimnáziumban 11-esként eltöltött tanév.

A gimnázium idei Táncsics-napjára pénteken egy egészségnappal hangolódhattak rá a diákok. Szűrővizsgálatok, programok és előadások várták a diákokat – ez utóbbi keretében tűzveszélyekről és tűzoltásról, az elsősegélynyújtásról tájékozódhattak, és informálódtak a dohányzás, valamint a drogozás káros hatásairól. Lehetőség volt véradásra, és persze sportolásra, többek közt focira és floorballra is.

A pártok lelkesen küzdöttek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Péntek este a művelődési házban tartott gálán telt ház előtt mutathatták meg az osztályok, mire készültek az elmúlt hetekben, a pártok felvonulása után a pártprodukciók következtek. Szombaton a helyszín már az iskola volt, a programok igen széles skálán mozogtak: a tanár-diák focimeccstől a különböző bemutatókon át az ügyességi feladatokig. A mozgalmas nap keretében dőlt el aztán a különböző címek sorsa is.

Az év címei:

Az év diáklánya: Rési Zsófia
Az évdiákja: Szántai Márk, Szállási Bence
Miss Táncsics: Dancsó Dalma
Mister Táncsics: Kiss Ádám
Az év párja: Bot Réka – Sebestyén Ákos
Az év tanárnője: Patyiné Bogdánffy Ágnes
Az év tanára: Francziszti László, Varga László

Az év osztálya:

1. 11/8. KontACHTus
2. 11.C Magic
3. 11.A PandA

Produkciók közönségszavazat alapján:

1. 11.D D-14 a BŰNÖS NEGYED
2. 11/8. KontACHTUS
3. 11.A PandA

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.