- hirdetés -

Magyarországon még kevésbé ismert, külföldön viszont már közkedvelt az a technika, amit az orosházi Nagy Géza alkalmaz. Azt mondja, vízre és levegőre nem tud festeni ezzel a módszerrel, bármi másra igen.

Már gyermekkora óta rajzol, és évek óta fest airbrush technikával az orosházi Nagy Géza. Elmondta, mindig is nagy hatással volt rá ez a speciális művészeti eszköz, a lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt.
– Nagyon szeretem, mert bárhová ráfújhatom a megálmodott mintát, és ezzel igazán egyedi darabbá varázsolhatok autókat, motorokat, bukósisakokat, laptopokat. Lehet festeni papírra, kőre, üvegre, bőrre, fára, fémre, szövetre. Úgy érzem, eljutottam most arra a szinte, hogy másoknak is tudom ajánlani a munkámat. Akár fénykép alapján is festek bármely felületre.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wFCEnPb5ck8

1893-ban gyártották egyébként az első airbrusht Amerikában. A végső áttörés az 1972-es párizsi biennálén volt, ahol egy óriási realisztikus képet állítottak ki airbrush festők. Külföldön már külön szaklapok, televíziós csatornák foglalkoznak ezzel a művészeti eszközzel. Hazánkban még nem annyira ismert, de akik már benne vannak, mindent megtesznek, hogy megszeretessék ezt a különleges és kreatív technikát.

Nagy Géza airbrush festő
Telefon: 06/70 290-11-88.
Email: nagygeza@gportal.hu
web: www.airbrushnagygeza.hu

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.