- hirdetés -

Kovács Árpád református lelkész a húsvétról.

A húsvét nélküli élet félelmek és csalódások garmadát hordozó élet. Félelmet, mert az idő véget ér, és csalódást, mert az emberekben való bizakodás és reménység az esetek nagy százalékában megcsal. A húsvét, Krisztus feltámadása és az azt hittel való elfogadás, az örök élet reménységét, és a hála másfajta dimenzióit nyitja meg számunkra.

Az angyal a megfeszített Jézust a sírban kereső asszonyok között megáll és ezt mondja: „Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek.” Az angyal ma is mondhatná nekünk ezt a mondatot. Leginkább az első felére van szükségünk. Ti ne féljetek. Annyi minden van ami rémíti az életünket. A hirtelen és idő előtti halál, a munkanélküliség réme, a pénztelenség, az egészség hirtelen és végérvényes elvesztése. Ám addig, amíg érvényes ránk a második mondat is az angyali szózatból: „Tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek”, addig nagy baj nem érhet bennünket, még akkor sem ha a félelmeink tárgyának valamelyike be is következik az életünkben. Mert húsvétnak épp az örömhíre, hogy Jézus minden körülmények között ott van velünk, ott áll mellettünk, és halált legyőzött diadalmas karjával védi lelkünk és életünk.

Kívánom az Orosházi Református Egyházközség és intézményei nevében minden kedves olvasónak azt a húsvéti örömet, amiben nincsen semmi félelem a jövőtől, viszont ami teljes a Krisztus keresés és a vele való találkozás teljes örömével.

Kovács Árpád református lelkész

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.