- hirdetés -

A jubiláló orosházi New Life emlékkoncertet ad az evangélikus templomban.

Az orosházi New Life ökumenikus ének- és zenekar neve és szolgálata sokak számára ismerős lehet. A 20. évforduló kapcsán április 1-jén, virágvasárnap 16 órától Értem is meghalt a kereszten címmel ingyenes emlékkoncertet tartanak az evangélikus templomban. A két évtized összegzésére Révész Rita Boglárka, főszervező vállalkozott.

– Az együttes története a rendszerváltozás időszakában kezdődött, amikor az általános és középiskola falain belül először csodálkozhattunk rá szabadon arra, hogy az osztálytársunk is keresztyén közösség tagja – adott esetben egy másik felekezetben – s kezdtünk a saját ifjúsági körünkön kívül keresni az utat egymás, és a közös pont, Jézus Krisztus felé. Rövid szervezés után, minden hónap első szombatján más-más felekezetnél a lelkészek szolgálatával ökumenikus ifjúsági istentiszteleteket szerveztünk. 1992 januárjában merült fel az az ötlet, hogy húsvétra önállóan előadjunk egy passiójátékot. Áprilisra megtanultuk Sillye Jenő: Értem is meghalt a kereszten című oratóriumát, így 1992 nagypéntekjén az orosházi evangélikus templomban szolgáltunk elöször bizonyságtételünkkel – idézte  Révész Rita Boglárka.

– Az elkövetkező években minden nyáron béreltünk egy buszt, és az évek során hat önálló darabot megtanulva egy héten keresztül jártuk az országot. Mivel az évek során a munkába állás, családalapítás miatt már nem tudtunk folytatni a szolgálatnak ezt a formáját, az utóbbi pár évben a nyári egy hetet a családos együtt nyaralás váltotta fel, nem nélkülözve a lelki tartalmat sem. A jubileumot szervezve, hálát adva az elmúlt évekért, a szolgálatban átélt örömöt szeretnénk ismét megmutatni és továbbadni, melynek során a hallgatók válogatást kapnak a régi darabokból, és újra elénekeljük a Sillye-féle passiót.

A kórus történetéről bővebb információkat a honlapon, illetve a Facebook oldalukon találsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.