- hirdetés -

Az igazi meleget bent tartani nem könnyű dolog, viszont néhány jó nyílászáró csodákra képes.

A műanyag nyílászáró cseréje hosszú időre szóló beruházás, fontos alaposan körüljárni a kérdést – mondta el az OrosCafénak Szabó Zoltán orosházi vállalkozó, a Fenstherm viszonteladója.
– Aki új lakóépületet épít, illetve felújítást tervez, különböző elvárásoknak megfelelően kell döntenie a nyílászárók kiválasztásakor. Szempont lehet a hőszigetelés, a vasalat, a külső megjelenés, a szavatosság. A ránézésre hasonlónak tűnő gyártmányok között nagyok a különbségek, eltérhet az alapanyag minősége, szilárdsága, tartóssága, a szerkezet, a feldolgozás minősége, más lehet a profilképzés, a tömítőrendszer.

A tízemeletesek is új műanyag nyílászárókat kaptak

A műanyag nyílászárók egyik kiemelkedő előnye, hogy a tisztántartásuk rendkívül egyszerű feladat. További pozitívum az igen kedvező ár, 20-30 százalékkal olcsóbbak a fa nyílászáróknál. A korszerű gyártási technológiával előállított műanyag nyílászárók már az UV-sugárzásnak is tökéletesen ellenállnak, színtartósságuk évtizedekig biztosított. Jól szigetelnek is, ami szintén fontos tényező, hiszen ha a fal hőszigetelésére már elegendő gondot és pénzt fordítottunk, nem hagyhatjuk, hogy a nyílászárónkon keresztül elszivárogjon az otthon melege.

A műanyag ablakok beépíthetőek a korábbi ablakok tokjába is. Noha az ilyen megoldás praktikus, és szinte teljesen elfedhető különböző takaró profilokkal, nem javasolt, hiszen csökken az energia-megtakarítás mértéke. Érdemesebb a kicsit több munkával, de jobb eredménnyel járó komplett cserét választani. És ne feledjük, a gyártó rendelkezzen a termékeikre érvényes megfelelő minősítésekkel is.

Nyílászáróink beépítését érdemes szakemberekre bízni. Olyan magyar gyártót válasszunk, akinek elegendő referenciája van. A Fenstherm kiváló megoldás! A nyílászárókat bármilyen egyedi színben, méretben legyártják akár redőnnyel, szúnyoghálóval, egyéb kiegészítőkkel a megrendelő igényei szerint.

25-45% ENGEDMÉNY
Szabó Zoltán viszonteladó
Telefon: +36 (30) 958-6955
e-mail: sz.zo@citromail.hu

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.