- hirdetés -

20 intézmény mintegy 400 értelmi sérült fiatalja vett részt az Aranymasni kulturális találkozón.

Zsúfolásig megtelt kedd délelőtt a művelődési ház színházterme, ahol  immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Vadvirág Esély Klub hagyományos kulturális fesztiválját, az Aranymasni találkozót. A rendezvény célja a társadalmi elfogadottság növelése, és annak bizonyítása, hogy mindenki tehetséges valamiben.

Az ünnepélyes megnyitón Vaszkán Erzsébet, az Egységes Szociális Központ vezetője hangsúlyozta, egyre népszerűbb a rendezvény, hisz míg tavaly 15 intézményből 300, addig idén 20 intézményből 400 értelmi sérült fiatal mutatja be tehetségét a találkozó keretében. A klub hagyományt teremtett az Aranymasnival, tovább segítve ezzel az értelmi sérültek integrációját- hangsúlyozta Vaszkán Erzsébet.

A vadvirágosok hetekig készültek a találkozóra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az önkormányzat részéről Kovács Árpád kulturális tanácsnok köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, nagyon fontos ez a mai rendezvény, melynek kiemelkedő közösségépítő és megtartó szerepe.

A megnyitó gondolatokat követően a találkozó a vadvirágosok fellépésével vette kezdetét. Az orosházi fiatalok jóvoltából egy időutazáson vehettünk részt a múltban, melynek során bemutatták mennyire meghatározó és fontos szerepe van a nőknek. Műsorszámuk címe is ezt tükrözte: Bennünk van az istennő!

A rendezvény keretében értékelték a Szivárvány Hídja képzőművészeti pályázatra beérkező alkotásokat is, melyeket egy tárlat keretében tekinthettek meg az érdeklődők. A kiállításból a jövőben vándorkiállítást szeretnének rendezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.