- hirdetés -

Az egyesület tagsága Kovács Imrét választotta meg elnöknek.

Az Orosházi Fúvószenekarban nagy változásokat hozott a 2012-es esztendő. Idén januártól új karnagy, Fabók László vezeti a szakmai munkát, de a zenekart működtető egyesület vezetésének is lejárt a mandátuma. Ezért a tagság február 8-án a művelődési központban új elnököt és vezetőséget választott.

A jelenlévők először meghallgatták és elfogadták az egyesület tavalyi évi pénzügyi beszámolóját, majd a leköszönő karnagy, K. Tóth László 2011-es szakmai beszámolóját. A tagok megismerték az új karnagy, Fabók László szakmai elképzeléseit is, aki egy hónapja próbál a zenekarral, készülnek az idei első fellépésre, ami március 15-én lesz. Fabók elmondta, idén szakmai és anyagi okok miatt nem terveznek külföldi utat, a helyi fellépések mellett Zombára, illetve a környező településekre kívánnak elmenni.

Az új elnök, Kovács Imre (Fotó: Kálmán László)

Ezt követően a tagok titkos szavazással Kovács Imrét választották meg az Orosházi Fúvószenekari Egyesület új elnökének. Az is eldőlt, hogy Éliás Dávidné, Kunos Attila, Fabók László, Berta Mihály István, Fekécs Levente, Jakóné Varga Erika, Kovács Péter Dávid, Kovács László, K. Tóth Péter és Melega Krisztián segíti majd a munkáját a vezetőségben a következő négy évben.

Az újdonsült elnök már évtizedek óta tagja az egyesületnek, az elmúlt években pedig aktívan részt vett a vezetőség munkájában. Elsőként a most távozó elnök, dr. Muntyán János munkáját köszönte meg, aki egy jól és stabilan működő egyesületet adott tovább. Kiemelte, az eddigi munkát kívánja folytatni annak érdekében, hogy a zenekar további szakmai előrelépést megalapozzák.
– Első feladatunk lesz, hogy az új karmesterrel egyeztessük az idei szakmai terveket, ehhez pedig megteremtsük az anyagi feltételeket. Ez utóbbi nem lesz egyszerű, hiszen a nehéz gazdasági helyzet minket is érint. Emellett fontos, hogy a művészeti iskolával a kapcsolatot új alapokra helyezzük, de a városvezetéssel, a városüzemeltetés igazgatójával, az iskolák és művészeti csoportok vezetőivel is az eddiginél még szorosabb együttműködésre törekszünk. Szeretném, ha a zenekar minél többet szerepelne Orosházán, hogy az itthoniak tudják, milyen nagy múltú és kiváló fúvószenekara van a városnak – zárta Kovács Imre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.