- hirdetés -

Főként exportra termel az AKG, minőségi termékeik keresettek a nemzetközi piacon.

A város legnagyobb adózóit fogadta munkaebéden dr. Dancsó József polgármester. Az eseményen Gál Imre, az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. vezérigazgatója is nyilatkozott.

Hogyan értékeli a tavalyi évet?

Gál Imre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

2011 hasonló volt, mint az előző néhány éve, eredményes és nyereséges. A forgácsoló és a hőkezelés oldaláról egyaránt végeztünk beruházásokat, vásároltunk egy 630×630-as megmunkáló központot, valamint egy hőkezelő kemencét – tudtuk meg Gál Imrétől, az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. vezérigazgatójától.

Minek köszönhető a siker?

Úgy gondolom, hogy az AKG-nál nem a mennyiség, hanem a minőség az elsődleges, ezért tudunk piacon maradni. 2012 szintén a minőség éve lesz. Annak kell lennie, hiszen az eddigi Bombardier Transportation, Ansaldobreda vasúti vállalatok mellett a francia Alstomnak leszünk beszállítói, továbbá ajánlatokat kért a GE Transportation. Az AKG szinte száz százalékban exportra termel. Két milliárdból 1,6 ami közvetlen export, míg mintegy négyszáz millió forint a Bombardier Transportation mátranováki gyárába megy.

Mennyi munkahelyet biztosít az AKG?

Jelenleg 170 fő az AKG átlagos állományi létszáma. 80 százalékban szakképzett emberek dolgoznak nálunk és az AKG igen komolyan együttműködik a Tisza Kálmán iskolával. Több kollégám is tanít a szakmunkásképzőben, és több fiatalt foglalkoztatunk jelen pillanatban is az AKG-nál, hogy tapasztalhassanak, gyakorlatot szerezhessenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.