- hirdetés -

Bacsur Viktória ismét nyert a teljesítménytúrázás női ifi kategóriában, így már háromszoros magyar bajnok.

Bacsur Viktória mintegy hat évvel ezelőtt ismerkedett meg a teljesítménytúrázással. Az Alföld Turista Egyesület versenyzőjeként először gyermek, majd ifi kategóriában indult, ahol először 2009-ben lett bajnok.

Bacsur Viktória (Fotó: család)

A győzelem fellelkesítette a Táncsics gimnáziumba járó diáklányt és 2010-ben is nekivágott az egyáltalán nem könnyű, mintegy évi 14 túrából álló versenynek. Kitartásával és küzdelmével ismét elérte célját, hisz Viki 2010-ben is magyar bajnok lett. Mindezek után egyetlen vágya maradt, indulni a következő megmérettetésen, és ismét nyerni, elérni azt, amivel nem sokan büszkélkedhetnek az országban, háromszoros magyar bajnokká válni. Vágya nemcsak álom maradt, hisz Viki – bár nem is számított rá- de 2011-ben is nyert, és ismét magyar bajnok lett.

A végzős diáklány most gőzerővel készül az érettségire, édesanyja elmondása szerint Viki mindenhez úgy áll- legyen az tanulás vagy teljesítménytúrázás-, hogy azt maximálisan csinálja. Hisz nemcsak a teljesítménytúrázásban, de a jövőjét illetően is nagy tervei vannak. Ennek ellenére Viki szerény lány, nem dicsekszik sikereivel. Mint megtudtuk, ha Viki továbbra is indulhat majd ifjúsági kategóriában (az elképzelések szerint felemelik a korhatárt), akkor jövőre is nekivág a megmérettetésnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.