- hirdetés -

Két per kapcsán az orosházi MSZP javára döntött a bíróság – Fetser János frakcióvezető erről tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Három éve kezdődött az MSZP Orosházi Szervezete és az akkori polgármester, Németh Béla között a pereskedés. A polgármesterhez kötődő, felelős szerkesztőként Németh Bélát megnevező Orosházi Krónikában jelent meg 2008-ban egy cikk, mely szerint az üveggyári lakótelepen átadott játszótér 10 helyett 3 millió forintba került, a különbözetet pedig a szocialisták saját kiadványukra fordították. Ezért fordult bírósághoz az MSZP.

Pereskedés, fellebbezés után most pont került a történet végére: október végén a Legfelsőbb Bíróság is az MSZP javára döntött.
– Nem történt még ilyen, hogy hivatalban lévő polgármestert, illetve most már testületi tagot, büntető ügyben a bíróság jogerősen elmarasztal és egy év próbára bocsát – mondta el Fetser János.

Németh Béla szerint bölcs döntést hozott a Legfelsőbb Bíróság:
– Mire napirendre tűzték, már okafogyottá vált az egész, a próbára bocsátás tavasszal lejárt. Úgy vélem a bíróság az elévült ügyet lezártnak tekintette, nem akarta visszadobni első fokra.

Kapcsolódó cikkeinkért kattints ide.

Hozzászólás miatt

Egy másik ügy újabb keletű, 2010-ben a Fogja be a száját az ellenzék című írásunkhoz megjelent hozzászólás kapcsán nyúltak jogi eszközökhöz Fetser János és Füvesi Sándor képviselők. A feljelentés, nyomozás után elindult a per, melyben Németh Norbert volt az elsőrendű alperes, a másodrendű pedig az Orosházi Média Kft.

Németh Norbert (aki egyébként jelenleg jobbikos önkormányzati képviselő, de a komment írásakor még nem volt az) még a tárgyalás előtt elismerte, hogy ő írta a kommentet, így peren kívüli megegyezés született a felek között.

– Az OrosCafé korrektül járt el, a bírósági döntésnek megfelelően kifizette a perköltséget, a kommentet eltávolította és felületén elnézést is kért. Németh Norbert azonban ezt nem tette meg, és ha ez napokon belül nem változik, akkor újabb jogi lépéseket teszek – jelentette ki Fetser János, aki szerint a történet példaértékű lehet az online média számára.

Németh Norbert telefonon mondta el, hogy személyesen akarta átadni a kiszabott perköltséget Fetsernek és Füvesinek, akik azonban ebben a formában nem fogadták el a pénzt. Németh erre bankszámlaszámot kért, de azóta sem kapott.
– Amint megadják végre a bankszámlaszámot, ahová utalhatok, megteszem. Ami pedig az elnézés kérés megjelentetését illeti, folyamatban van, de a megjelentetés feltételeiről még nem egyeztünk meg a média kft-vel – összegezte Németh.

A Média Kft ügyvezetője, Irimiás László elmondta, Németh Norbert árajánlatot kért, amit meg is kapott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.