- hirdetés -

A Liszt-díjas Ewald Rézfúvós Kvintett elkápráztatta közönségét.

Az 5 fiatal művész már harmadjára járt Orosházán. Vezetőjük, Bakó Levente elmondta: egyértelmű volt számukra, hogy városunk is részese lesz a sorozatnak, hiszen oda mennek vissza, ahol nagy sikereket arattak korábban.

A művelődési központ által szervezett koncert valódi zenei csemege volt. És nem csak azoknak, akiknek valamilyen kötődése van a fúvósokhoz, hiszen a zeneirodalom legszebb dallami szólaltak meg a koncertteremben. Rossini, Grieg, Händel, Bizet, Liszt, csak hogy néhányat soroljak azon szerzők közül, akiknek szerzeményeit eljátszották.

Tökéletes hangzás, precízen kidolgozott és begyakorolt szólamok, teljes összhang, nagy zenei alázat. Egyszóval: profizmus. Mindent elmond a színvonalról, hogy már a harmadik számnál dübörgő vastaps hallatszott a nézőtérről. A jól felépített zenei részek között Bakó Levente tette interaktívvá az estét. Minden zeneszerzőről, darabról mondott néhány gondolatot, és megosztott velünk néhány poénos történetet az együttes elmúlt 15 évéből.

Az öttagú együttes tökéletes produkciót nyújtott Orosházán (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Az egyik legnagyobb bravúr talán Liszt II. Magyar rapszódiájának előadása volt, természetesen 5 fúvósra átírva. Ezt olyan magas szinten adták elő, hogy pár taktus után mindenkit magával ragadott a lendület. A darab végén feldörrenő óriási taps és ováció is azt jelezte, tökéletes prezentációt hallott az a 60 ember, aki elment a nem mindennapi zenei estre.

Maga a belépő is hatásos volt: Rossini – Tell Vilmos nyitány

httpv://www.youtube.com/watch?v=IGoIXlW-bcM

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.