- hirdetés -

A zeneirodalom legnagyobb remekeivel érkezik a Liszt-díjas Ewald rézfúvós együttes.

Idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját az Ewald rézfúvós együttes. A fiatal magyar zenészekből álló fúvósötös már világszerte ismert, Európa minden országában jártak és tapsolt nekik a közönség az USA-ban, Kínában, Dél-Koreában, Mongóliában és Tájföldön is. Rengeteg elismerést és díjat kaptak már, ezek közül is kiemelkedik a Liszt Ferenc Díj és a Prima Junior Díj.

Orosházára november 17-én érkeznek, itt lesz a 15 éves jubileumi koncertsorozat negyedik állomása. Arra a kérdésre, hogy miért vették bele városunkat ebbe az elit körbe az együttes vezetője, Bakó Levente válaszolt.

Az Ewald tagjai (Fotó: ewald.hu)

– Azokba a városokba megyünk, ahol a korábbi években már kialakultak a szakmai és az emberi kapcsolatok. Orosházán már kétszer játszottunk, utoljára 2008-ban. Élénken él bennünk az akkori koncert, hiszen Orosházán igazán szakértő közönség előtt lehet muzsikálni, ami a színpadra lépő művészeknek mindig plusz erőket ad.

Az elmúlt 15 évben hány zeneművet tanultatok be és adtatok elő?

Ezzel megfogtál, bevallom még soha nem számoltam össze. De nem tévedek nagyot ha azt válaszolom, minimum 200 darabot tanultunk meg. De lehet hogy kissé alá is becsültem. Ebben a klasszikus és a könnyűzene mellett kortárs darabok is szerepelnek.

A lemezekkel hogy álltok?

Nemrégiben jelent meg a 10. lemezünk, amin Hidas Frigyes műveit játsszuk.

Milyen repertoárral készültök Orosházára?

Az elmúlt 15 évből válogattunk össze közönségkedvenc műveket, amiket természetesen mi is szívesen játszunk. Elsősorban a népszerű klasszikus zenék szólalnak majd meg. Mondanék néhányat a teljesség igénye nélkül: Rossini Tell Vilmos nyitány, Händel vízizene, Edvard Grieg Peer Gynt szvit. A Liszt év okán elfújjuk a magyar rapszódiát, és előadjuk a Carmen szvitet is. A többit pedig majd meghallja az, aki eljön csütörtöki koncertünkre!

Bizet -Carmen szvitjét is játsszák majd

httpv://www.youtube.com/watch?v=QMnAFjDktGg&feature=related

Az eseményre itt jelentkezhetsz be Facebookon. Jegyvásárlás és bővebb információ ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.