- hirdetés -

Alkotmányt és hitvallást kaptak a diákok – így népszerűsíti az alaptörvényt az állam.

A tízévesek az új, januártól hatályos alkotmány preambulumát, a 14 évesek a teljes szöveget kapják meg országszerte az aradi vértanúk emléknapján. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nevéhez fűződik az „ajándékosztás”, a kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe.

A kísérő levél szerint az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van alaptörvénynek. Az államtitkári körlevél nem kötelez október 6-i átadásra, csak azt írja „az iskolai gyakorlatnak megfelelően” kell átadni. A Székács iskolában az osztályfőnökök már megkapták a csomagot, de rájuk bízták, hogy azt október 6-án, vagy október 23-án osztják ki a gyerekek között. A Táncsics tehetségközpontban szintén az osztályfőnökök feladata volt a hitvallás és az alkotmány szövegének kiosztása, ez meg is történt az iskolában.

Az elképzelés része annak az alaptörvény-népszerűsítő programnak, aminek keretében az önkormányzatoknál kihelyezték az alaptörvény asztalát. Országosan eddig 16 ezren igényeltek névre szóló alaptörvényt, Orosházán a múlt heti összesítés szerint 67-en.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.