- hirdetés -

Az Állatok Világnapja alkalmából szervezett szombati programon több mint száz kiló kutyatáp gyűlt össze a Szikhát állatotthon lakóinak.

Füge, Lali és Fürge is boldogan sétált a gyerekekkel szombat délután, amikor kilátogattunk a Dózsa György út végén található menhelyre. A nap végére már kicsit el is fáradtak, hiszen nem mindennapos a hosszú séta. Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület az Állatok Világnapja alkalmából szervezte meg programját szombat délután. Vártak mindenkit, akinek volt egy-két szabad órája arra, hogy boldog perceket szerezzen a gazdátlan kutyusoknak. Lehetett sétáltatni, simogatni, a gyerekeket kvíz kérdések és ajándékok is várták.

A segítő kezek mellett 115 kg táp, 9 kutyakonzerv, a hidegebb napokra takarók, törölközők a szombati nap mérlege. Szerencsére több lehetséges gazdi is felbukkant a menhelyen, bíznak abban az állatvédők, hogy a következő napokban szerető otthonra lel néhány menhelyi kutya.

A gazdátlan kutyusok örültek a látogatóknak (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek hozzánk, és itt töltenek néhány órát. Fontos már gyermekkorban felhívni a figyelmet a helyes állattartásra – emelte ki az orosházi állatvédő egyesület elnöke. Nagy Éva hangsúlyozta, csak olyan helyre adnak örökbe kutyát, ahol nem tartják láncon az állatot.

Mintegy 160 kutya vár jelenleg gazdira az orosházi menhelyen. Várnak állateledelt, takarókat, kutyaházat, otthon már feleslegessé vált edényeket.

A menhelyen járva fejlesztéseket is felfedeztünk. Megújult az az épület, ahol a beteg kutyusokat tudják elkülöníteni és megfelelő körülmények között ápolni. Jó néhány lakója van már most az épületnek, reméljük, rövidesen ők is felépülnek.

Az orosházi állatvédők megújult honlapján találsz gazdira váró kutyusokat. Ha tudsz segíteni, itt az elérhetőségek is megvannak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.