- hirdetés -

Az első osztályosok számára a tanév első 12 napja a Vörösmarty iskolában igazi Csodavilág.

Ez annak a programnak a neve is, amivel megkönnyítik a legkisebbeknek az iskolába való beilleszkedést. Tanulók, szülők és pedagógusok azon fáradoznak, hogy az elsősök megismerjék az intézményt, illetve rövid időn belül az iskola nagy közösségéhez tartozónak érezhessék magukat.

– A város 10 óvodájából érkeznek hozzánk a gyerekek, a Csodavilág programmal egyszerűbbé és könnyebbé válik számukra az iskolakezdés. A program tulajdonképpen az óvodát idézi fel, így a gyerekek nem érzik meg az intézményváltás nehézségeit, hiszen azt az életet folytatják, amit már az óvodában megszoktak – tájékoztatott Csányi Judit alsós munkaközösség vezető.

Közlekedési szabályokkal ismerkednek az elsősök (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Minden nap más-más programok várták a kicsiket, melyek között volt bábozás, agyagozás, társasjátékozás, mesemondás. Ellátogattak a piacra is, játékos sportvetélkedőn mérhették össze ügyességüket, játszótéren játszottak, ismerkedtek a „muzsika hangjaival”, öko-suliban gyarapíthatták tudásukat, illetve kerékpáros ügyességi játékot szerveztek számukra. A nagyobb tanulók, ahol tudtak segítettek a kiselsősöknek.

A Csodavilág programsorozat szeptember 16-án családi nappal zárult Gyopárosfürdőn, ahol a szüleikkel együtt vetélkedtek és főztek a csemeték. A program elérte célját, hiszen a gyermekek már a második hét végére otthon érezték magukat az iskolában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.