- hirdetés -

Újabb megdöbbentő állatkínzás történt Orosházán. A kutya lábait ragasztószalaggal kötözték össze, száját is körbetekerték, így dobták ki.

Rita – így nevezték el az orosházi állatbarátok azt a kutyát, akit Busa Róbert, az Állatmentő Alapítvány munkatársa talált Orosháza határában. Épp Nagyszénásra tartott, amikor nem sokkal a várostábla után, a felüljárónál arra lett figyelmes, hogy egy teherautó lassít, a sofőr kinéz az árok felé, majd továbbhajt. Ahogy Robi fogalmazott, sok mindent látott már, ezért inkább megállt. Ennek köszönheti az életét Rita.

A fotók megmutatják azt a kegyetlenséget, ami tipikus példája annak, ha az ember nem a saját szemével látja, nem hiszi el. Rita lábait ragasztószalaggal kötözték össze, száját is körbetekerték, így dobták ki. Nem lehet tudni, meddig vergődött magatehetetlenül, annyi biztos, hogy kiszáradt és a lábait fájlalta.

Kegyetlenül elbántak vele, de ma már jól van Rita (klikk a képre) Fotók: Busa Róbert

Rita gyorsan orvoshoz került, infúziót, gyógyszereket kapott, szerencsére nincs nagy gond, fizikailag. Hogy mit élhetett át a kutyus vergődve a csatornában, csak elképzelésünk lehet. Mindenesetre ma már az állatkórház kutyapanziójában van, szinte azonnal beilleszkedett, és várja az új, szerető gazdi jelentkezését.

Ha tudsz segíteni Ritának, vagy ismersz valakit, aki jó gazdi lenne, jelentkezz az állatvédőknél. Elérhetőségeket a Szikhát Kutyamenhely weboldalán találsz. Sokat szenvedett ez a kutyus, de nagyon barátságos, játékos. Várja új gazdája telefonját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.