- hirdetés -

Az Orosháza Városi Modellező Klub autómodellezői a debreceni Nyári Kupa sorozat 4., egyben zárófordulóján vettek részt a hétvégén. Ez a futam döntött a bajnoki sorozat végeredményéről.

A versenyt 7 kategóriában rendezték meg, a hat orosházi versenyző összesen 4 kategóriában indult – derült ki a klubtól kapott beszámolóból.

„1:10 – Alap” kategóriában 5 orosházi versenyző volt érdekelt. Gibala Ferenc a délelőtti időmérő futamot megnyerve a pole pozícióból indulva a délutáni döntőben a 2. helyet szerezte meg, de már ez is elég volt ahhoz, hogy az összesített pontversenyben a kategória bajnokának hirdessék ki a nap végén.

Kádár Tamás az időmérőkön megszerzett 7. rajthelyről parádés versenyzéssel a 3. helyre hozta fel autóját. Nyitrai Attila ugyanebben a kategóriában az 5. helyet szerezte meg, ami a bajnokság végelszámolánál a tabella 3. helyét jelentette számára. Gellén János a délelőtti időmérőkön megfutotta a kategória körrekordját, de a délutáni folyamatos technikai gondok miatt végül a 9. helyen futott be. Dér Csaba a délelőtti technikai problémái miatt sajnos nem tudta kvalifikálni magát a délutáni döntőkbe.

Az orosházi autók gyorsak voltak (Fotó: modellező klub)

„1:10 – N” kategóriában Gibala Ferenc a 3. helyet szerezte meg és ezzel a bajnoki végelszámolásban szintén övé lett a dobogó 3. foka, Kádár Tamás ugyanebben a kategóriában a 4. helyen futott be.

Forma-1 kategóriában Nyitrai Attila a 2. helyet szerezte meg, ez az eredmény a bajnoki végelszámolásnál szintén a 2. helyhez volt elegendő.

Az összevont női-junior kategóriában Hatos Melinda élete első versenyén indulva remek versenyzéssel a dobogó 2. fokára állhatott fel.

A szabadtéri aszfaltos évad ezzel véget ért. A Téli Kupa futamait fedett csarnokban rendezik filc borítású pályákon. A bajnokság nyitófordulója október végén Békéscsabán lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.