- hirdetés -

Udvari táblásjátékok várták az első tanítási napon a Vörösmarty iskola diákjait.

Csányi Judit alsós munkaközösség vezetőtől megtudtuk, évek óta tervezték, hogy az iskola udvarára játékokat fessenek fel. Bár kevés anyagi lehetőségük és helyük van, de szerettek volna a gyerekeknek minél hasznosabb szabadidő tevékenységet nyújtani. A játékokat alsós tanítók festették fel az udvarra még az elmúlt tanév végén.

– A gyerekek gondolkodásának fejlesztéséhez a legjobb út a játékon keresztül vezet. Észre sem veszik, de miközben ezeket a – különböző korosztályú és érdeklődésű gyerekeknek szóló – játékokat használják gondolkodni tanulnak. Van ugróiskola, malom, sakk, halma, dáma. Van egy olyan pálya is, ahol előre elkészített kérdések segítségével kitalálós játékokat játszhatnak – sorolta Csányi Judit.

Alaposan meg kell fontolni a lépést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Versenyezhetnek, ki tud többet matematikából, környezetismeretből, magyarból, találós kérdéseket fejthetnek meg. Társasjátékozhatnak is, bábukkal lépnek, dobókockával dobnak, és nehezítésként előre készítettünk a mezőkhöz jelentéseket, például kétszer kimaradsz a dobásból. Így részben az okosságukat, szerencséjüket és ügyességüket is próbára tehetik.

A játékokat nagy örömmel fogadták a gyerekek. Tanítási órák után vagy napköziben játékidőben lelkesen használhatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.