- hirdetés -

Az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően csütörtökön öten hivatalosan is magyar állampolgárok lettek.

Bordás Ilona és fia, Bordás György, Varga László és felesége, Varga Éva, valamint Tari János Sándor augusztus 18-án a polgármester előtt tett esküvel és a honosítási okirat aláírásával hivatalosan is magyar állampolgárok lettek. Ők már mindannyian az egyszerűsített honosítási eljárás keretében kérték a magyar állampolgárságot, erre a határon túli magyaroknak január elseje óta van lehetőségük. A honosított személy akkor lesz magyar állampolgár, ha leteszi az állampolgársági esküt, ez történt csütörtökön a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

Varga László feleségével régóta vágyott arra, hogy magyar állampolgárokká váljanak. Adáról érkeztek. László Orosházán dolgozik, hétvégente jár haza.
– Meghatározó ez a nap az életünkben, azt jelenti, hogy összetartozunk – mondta meghatódottan Varga László.

 

Hivatalosan is magyarok lettek: Varga László, Varga Éva, Bordás Ilona, Bordás György, Tari János Sándor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szintén könnyes szemmel beszélt az ünnepi pillanatról Bordás Ilona, aki Arad megyében, Kisjenőn született, jelenleg Nagyszalotán él.
– Gyerekkoromban sokat voltam Magyarországon, a szívem mindig is ide húzott, ezért örülök, hogy magyarrá válhattam – hangsúlyozta Ilona, akivel éppen névnapjával egy napon történt e felejthetetlen pillanat.

Fia, György 2005-ben munkavállalás céljából érkezett városunkban. Annyira megszerette Orosházát, hogy letelepedett itt.
– Nehéz szavakba önteni érzéseimet, nagyon boldog vagyok! Gyerekkorom óta vágytam rá, hogy magyarrá váljak, mert én mindig is annak tartottam magamat. Orosházát nagyon szeretem,  az első perctől befogadtak az emberek- hangsúlyozta György, könnyeivel küszködve.

Tari János Sándor Aradon él, ott is dolgozik.
– Nagyon régóta vártam ezt a napot. Sokat járunk Magyarországra, nagyon szeretjük Orosházát. Mindig is arra vágytam, hogy magyar állampolgárrá váljak, ezzel vált teljessé az életem. Feleségemmel szeretnék ebben a városban letelepedni- osztotta meg terveit  Sándor.

Az eskütétel után a városvezető köszöntötte az új magyar állampolgárokat, majd átnyújtotta számukra a magyar búzából sütött kenyeret – az új élet jelképét – és a honosítási okiratot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.