- hirdetés -

Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégi rally show-t, a Toyota Corolla WRC tulajdonosa, Móricz József szerint ez egy őrült szerelem.

Több ezren látogattak ki a II. Orosházi Rally Show-ra. Megtelt érdeklődőkkel szombaton a Táncsics utca, ahol ismét látványos, izgalmas programmal készültek a szervezők.

45 versenyautó és közel 30 utcai autó nevezett a szombati versenyre – tudtuk meg a főszervezőtől, Jelinek Zsolttól. Elmondta, az ország szinte minden részéről érkeztek résztvevők, annak ellenére, hogy ezen a hétvégén négy amatőr rally bajnokságot szerveztek az országban. Az autóknál a Trabanttól kezdve a WRC-ig volt minden, Jelinek Zsolt úgy fogalmazott, egy-két dolgot sikerült még látványosabbra megcsinálni.
– Nem egyszerű megszervezni egy ilyen versenyt. Tavaly 3 és fél kilót fogytam, bár igaz, hogy rám is fért. Nagyon sok a buktató, de a lehetőségekhez képest megpróbálok mindenkinek eleget tenni. Akik nincsenek megelégedve, tőlük ezúton is elnézést kérek, ha kellemetlenséget okoztam, de úgy érzem, javarészt elnyerte a nézők tetszését a rally show – fogalmazott Jelinek Zsolt.

Látványos futamok voltak (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián, Forgó Imi, Rajki Judit

WRC 450 lóerővel

Rajthoz állt az orosházi programon Carlos Sainz egyik korábbi Toyota Corolla WRC-je is. Móricz József tulajdonos az OrosCafénak elmondta, hogy Carlos Sainz 1999-2000-ben ment ezzel a kocsival a világbajnokságon. Ezt követően vették meg az autót, átépítették rally crossra, majd két éve visszaépítették rallyra.
– Sajnos elég buta kocsi, ’99-2000-ben megállt a fejlesztése, nehezen kezelhető, de nagyon szeretem. Meg kell szokni, és akkor nagyon nagy élményt nyújt a 450 lóerős gép. Egyébként nagyon örülök, hogy itt lehetek az orosházi versenyen, régóta ismerjük egymást Zsoltival. Legközelebb a Borsod megyei bajnokságban indulunk – összegzett Móricz József.

Megtudtuk, egyre többen állnak a szervezők mellé, ami örömmel tölti el őket, és a remények szerint jövőre is lesz rally show Orosházán.

Verseny Kardoskúton

Vasárnap Kardoskút volt a versenyhelyszín, egész nap zajlottak a futamok, 8 és fél km volt egy gyorsasági kör. A futamok Kardoskút belterületén és a MOL üzemi útján, a Pusztaszőlősi elágazásig tartottak. Az orosháziak is kivették részüket, szinte mindenki rajthoz állt.

A belső kamerás képekért külön köszönet jár Kersmájer Lászlónak!

httpv://www.youtube.com/watch?v=q-jLWsy7Hls&feature=player_embedded

Részletes eredmények ide kattintva érhetők el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.