- hirdetés -

Nyáron sem állt meg az élet a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben. Tantermeket újítottak fel, tárgyalót alakítottak ki.

Munkával telnek a nyári napok a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény orosházi telephelyén. Mint ismert a Békés Megyei Önkormányzat döntése értelmében, a Harruckern János Közoktatási Intézmény orosházi telephelyét július 1- jétől a szintén megyei fenntartású szakképző központhoz, a Farkas Gyula Intézményhez csatolták, melynek nevét augusztus 31-től a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézményre változtatják. A struktúra átalakítás következtében több új helyiséggel bővült az iskola.

– A kollégium épületében korábban kialakított tanári egy részéből tárgyalót, egy másik részen pedig vezetői irodákat alakítottunk ki. A munka jelenleg még tart, a beruházás mintegy másfél millió forintba kerül. A nyári hónapokban az „A” épületben négy új szaktantermet újítottunk fel, kettőt pedig a szakmunkásvizsga keretében festettek ki a tanulók. Az épületrész villamosenergia-hálózatát is korszerűsítettük – tájékoztatott Kristofóri Zoltán, műszaki koordinátor.

A kollégium épületében, a már említett munkálatok mellett végéhez közeledik a tanpanzió kialakítása is. Mindent a tanulók végeznek nyári gyakorlatuk keretében, szakoktatóik segítségével. A felújítás mintegy 1-1,2 millió forintba kerül.

Az elmúlt években jelentősen megnövekedett a tanulói létszám az intézményben. 2009-ben, amikor megyei fenntartás alá került az iskola 700 fő körül mozgott a létszám. Az azt követő tanévben ez a szám 160-al növekedett, míg az elmúlt évben meghaladta az ezret. Jelenleg 1150 tanulót tartanak nyilván, akik szeptemberben az iskolában kezdik meg tanulmányaikat, de ez a tanulói létszám még változhat. Az iskola számos szakmát kínál a tanulni vágyóknak, köztük olyanokat (építőipar, fémipar), amik évek óta hiányszakmák. Nagy népszerűségnek örvend a fodrász és egészségügyi képzés, valamint a belügyi rendészeti szak, az utóbbi években pedig a felnőttképzésben is egyre többen vesznek részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.