- hirdetés -

Eszközfejlesztés és szakmai út a közoktatás terén egy pályázatnak köszönhetően.

Orosháza önkormányzata sikeresen pályázott a Tempus Közalapítvány Comenius régiós együttműködésen – tudtuk meg Orosz László stratégiai igazgatótól. A program célja, hogy támogassa az országok regionális és helyi oktatási hatóságainak együttműködését, segítse az ezen intézmények által képviselt régiók közötti tapasztalatcserét vagy akár a közoktatás bármely területének fejlesztésére irányuló törekvését.

Orosháza partnere az együttműködésben az írországi Cavan megye oktatási központja és a hozzá tartozó intézmények. A projekt az informatika-oktatás fejlesztését tűzte ki célul. A pályázat keretében a városnak lehetősége nyílik jelentős eszközfejlesztésre, szakemberek tanulmányi útjának biztosítására és az ír kollégák fogadására, hogy személyesen oszthassák meg tapasztalataikat konferenciákon és kerekasztal beszélgetéseken. Városunkból a Táncsics gimnázium, a Vörösmarty iskola és a könyvtár segíti az önkormányzat munkáját.

A pályázat eredménye azért is figyelemre méltó, mert országos szinten négy település kapta meg a lehetőséget, hogy belekezdhessen ilyen úttörő jellegű projektbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.