- hirdetés -

Figyelem, ha nem küldöd el rögtön, máris, azonnal az összes ismerősödnek ezt a posztot, bizony pénz nélkül maradsz. Cselekedj gyorsan, ilyen csak 823 évente fordul elő!

„Ebben az évben júliusban 5 péntek 5 szombat és 5 vasárnap van. Ez csak egyszer fordul elő 823 évente. Ezt az évet pénzeszsáknak hívják. Másold ezt be a státuszodba és 4 napon belül pénz érkezik a házhoz a kínai filozófia, a Feng Shui szerint. Azok, akik csak elolvassak és nem másoljak be, pénz nélkül maradnak!”

Te is megkaptad a 823 évente előforduló „pénzeszsák évről” szóló lánclevelet a Facebookon vagy az iWiW-en, amely örök szegénységgel fenyeget, ha nem küldöd tovább ismerőseidnek? Csak nyugi, ha eddig is volt pénzed megmarad, ha szegény voltál, akkor az is maradsz. Ez a levél bizony nem valószínű, hogy változtat sorsodon…

Én is sokszor kapok ilyen és hasonló tartalmú levelet, és nagyon nem szeretem őket, nem foglalkozom velük. Viszont annál többen igen. Sokan még mindig bedőlnek, pedig csak egy röpke utánajárás és egyből kiderül: nem is igaz az egész, ez átverés, netes nyelven szólva hoax. Elég lenne csak annyit beírni a google-ba: 5 péntek, 5 szombat, 5 vasárnap és máris csak úgy özönlenek a találatok arról, hogy mennyire „humbuk” ez az egész.

Hisz minden olyan évben 5 péntek, 5 szombat és 5 vasárnap van júliusban, amikor a hónap első napja péntekre esik. És ez nem 823 évente van így. Ez volt a helyzet például 2005-ben, és ez lesz 2016-ban is.

De persze lehet, hogy én tévedek. Hisz, ha a feng shui, az ősi kínai hagyomány- talán a több ezer éves emlékiratokra hivatkozva- azt írta, hogy ezt a levelet feltétlenül be kell másolnunk a Facebook üzenőfalunkra, akkor biztos igaz…

De ha kérhetem, engem hagyjatok ezekkel békén!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.