- hirdetés -

Ezen a nyáron sem maradt el az orosházi József Attila iskolások nyári tábora – derül ki az iskolától kapott beszámolóból.

Immáron 12. alkalommal vitte kirándulni az iskola két pedagógusa Sitkei Anikó és Ferencsik Zoltánné a diákokat hazánk csodálatos tájára. Az idei nyári szünetben 32 diák számára az úti cél a Zempléni-hegység volt.

Szállásukról, Pálházáról indultak kirándulni nap, mint nap. Útjuk során eljutottak Széphalomra, megismerkedve Kazinczy nyelvújító tevékenységével. Sárospatakon megnézték a Rákóczi-várat, illetve a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárát, ahol az idegenvezető magával ragadó előadásban ismertette az egyházi és kultúrtörténeti tudnivalókat. Emellett bepillanthattak a gyerekek a hajdan élt diákok életébe is a Tiszáninneni Református Egyházkerület egyházművészetét és iskolatörténetét bemutató kiállításon.

 

Csoportkép a táborozókról (Fotó: iskola)

A gyakran megeredő eső sem szegte a társaság kedvét, bár elmaradt a Füzéri vár megmászása. A vizsolyi biblia megtekintése mellett lehetőség nyílt egy korhű nyomdagép kipróbálására. Ezen láthatták a gyerekek, milyen fáradságos munkával készültek 400 évvel ezelőtt a nyomtatott könyvek.

A hét folyamán jutott idő szórakozásra is, önfeledt perceket biztosított a Zemplén Kalandparkban a bobozás, vagy a kőkapui kisvonaton való utazás. Volt idő közös játékra, vetélkedőre, tábortűzre. Feltehetően ez az egy hét maradandó élményt nyújtott a táborozó gyerekeknek, élményekkel telve, új ismeretekkel bővülve tértek haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.