- hirdetés -

A város több mint 69 millió forintot nyert az iskolák informatikai fejlesztésére.

Az utóbbi évek legnagyobb informatikai fejlesztését hajtja végre oktatási intézményiben Orosháza Város Önkormányzata azzal, hogy a TIOP-1.1.1-07/1 kódszámú „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű pályázati kiírásán 69 millió 447 ezer 040 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az „Orosháza oktatási intézményeinek informatikai infrastruktúra fejlesztése” TIOP-1.1.1-07/1-2008-0274 azonosító számú pályázatról van szó, amely egyik prioritásként az oktatási infrastruktúra fejlesztését támogatja. Kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az ún. „Intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál. A program nemcsak az informatikai készségek, hanem – a többi közismereti tárgyba beépülő Infokommunikációs Technológia támogatású pedagógiai módszertan által – a többi kulcskompetencia fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja.

Így a pályázatban érintett oktatási intézmények (Orosháza Város Általános Iskolája és Pedagógiai Szolgáltató Intézménye, Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola) eszközparkja 141 db iskolai PC csomaggal, 34 db tantermi csomaggal, 1 db szerver csomaggal, 6 db WIFI csomaggal, 4 db szavazó csomaggal és 3 db SNI csomaggal gyarapodik. Az interaktív csomagok interaktív táblát, ultrarövid vetítési távolságú projektort és laptopot tartalmaznak.

Az eszközök telepítése a sikeres közbeszerzési eljárást követően a nyári hónapokban történik, így szeptembertől a felszerelt eszközök a mindennapok gyakorlatában szolgálják az oktatást.

A projektről bővebben ide kattintva a város honlapján tájékozódhattok.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.