- hirdetés -

1014 tanuló kezdte a 2010/2011 tanévet a Harruckern János Közoktatási Intézményben.

Az elmúlt tanév szeptemberében 1.014 tanuló iratkozott be az iskolába, a tanulói létszám az utolsó tanítási napon 975 volt. Közülük 360 tanuló szakközépiskolai képzésben, 525 tanuló szakiskolai képzésben, 28 tanuló felsőfokú szakképzésben és 62 tanuló esti levelező képzésben vett részt.

– Tanulóink számos szép eredményt értek el ebben az évben is, képviselték az iskolát szakmai, tanulmányi, és tehetségkutató versenyeken is. Kiemelkedően teljesített fodrászaink közül Kovács-Rohoska Ádám és Rácz Norbert, akik a miskolci Nemzetközi Kézműves Kupán férfi klasszikus hajvágásban első illetve harmadik helyezést értek el. A Kiskunfélegyházán megrendezett fodrászversenyen Kunos Nikoletta női alkalmi konty kategóriában első helyezett lett. Skorka Péter a SZTE Mezőgazdasági kara által kiírt „Gazdálkodj okosan” versenyen az első tíz helyezett közé került. Dán Ildikó a SZTE Gyógyszertudományi Kara által kiírt országos pályázaton harmadik helyezést ért el. Az iskola foci csapata a Kiskunfélegyházán tartott nemzetközi Rákóczi Kupán idén ismét első helyezést ért el – derült ki az iskolától kapott beszámolóból.

Szakma kiváló tanulói

A szakma kiváló tanulója versenyen az alábbi tanulók értek el helyezéseket, ők a versenyen elért eredményük alapján teljesen, vagy részben mentesültek a szakmunkásvizsga alól:

Szilágyi Attila – hegesztő (felkészítő tanár: Birkás Imre)
Polgár László – hegesztő (Birkás Imre)
Varga Zoltán – festő,mázoló és tapétázó (Kruzslicz Zsolt)
Huszárik Dániel – kőműves (Kneifel Imre)
Mácsai Ralf – kőműves (Kneifel Imre)
Ruzsinszki Tibor – növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó (Dér János, Dr. Borgulya Márton, Hodur Albert, Makoviczki János)
Urszuly Gergő – géplakatos (Keresztes Zsolt, Bárándi Istvánné)
Liszkai Zoltán – villanyszerelő (Kovács Károly)
Aracsi Dávid – villanyszerelő (Kovács Károly)
Héjjas Tamara – pék (Stiblo Mária)

A tanévzáró ünnepségen harminchat tanuló részesült kiemelkedő teljesítményéért elismerésben.

Eseményekben is bővelkedett a tanév. Szeptemberben átadták a korszerű elvárásoknak megfelelő rutinpályát a Tudásparkban. Októberben hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az I. Harruckern Kupát, ahol a fodrász szakma tanulói és mesterei mérhették össze tudásukat. Novemberben a továbbtanulni vágyó nyolcadik osztályosokat várták egy interaktív, szakmai bemutatókkal egybekötött szakmai napra.

Áprilisban a diákönkormányzat tanulói kihívták a Táncsics Mihály gimnázium diákjait egy barátságos focimeccsre, aminek végén a két tantestület tagjai is összecsaptak. Májusban a II. Dél-alföldi Regionális Ökoiskolai vetélkedőt rendezték meg, ahol a környék ökoiskoláinak tanulói rendhagyó módon adhattak számot tudásukról.

Júniusban az IPR programban résztvevő tanulók szervezésében az intézmény telephelyein szintén a programban tanuló diákokat látták vendégül egy multikulturális napra, ahol nemzetiségek szokásaiból, ételeiből kaphattak kóstolót. Az évet az iskola Németh Imre emléknappal zárta, amely egy kötetlen délelőtt volt a tanulóknak, sportversenyekkel, vetélkedőkkel, bemutatókkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.