- hirdetés -

Nóbik Gyula Szlovéniában szerzett aranyérmet a hajómodell-versenyen, itthon tapasztalataikat adták át egymásnak a repülőmodellezők.

Május 21-22-én rendezték meg a Közép-Európa Kupa hajómodell-verseny első fordulóját a szlovéniai Velenje városában. Szerbia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Anglia, Szlovákia és Magyarország képviseltette magát, a magyar csapatot Kapócs Tibor, Radics Attila és Nóbik Gyula alkották.

A futamok gyors egymásutánban követték egymást, nehéz dolguk volt a versenyzőknek, a rossz víz sok bosszúságot okozott – tudtuk meg az Orosházi Modellező Klub elnökétől. Nóbik Gyula elmondta, hogy a döntők nagyon izgalmas futamokat hoztak. A 7,5 kategóriában tartalékmotorral indult, ami meg is látszott az eredményen, az 5. helyen végzett.

Az FSR-V 15 kategóriában nagyon erős mezőny jött össze. Hatalmas küzdelemben sikerült azonban a tavalyi világbajnoki 2. helyezettet 7 körrel legyőznie Nóbik Gyulának, így a kategória győzteseként ért célba.
Az orosházi versenyző így fogalmazott:
– Ez számomra nagy dicsőség és nagy öröm, hogy egy erős európai mezőnyben ilyen szép eredményt értem el. Remélem, az Orosházán augusztus 22-e és 28-a között rendezendő KEK futamon is ilyen szerencsés leszek, és sok barátom eljön erre a versenyre.

Eredmények:
FSR-V 7,5 ccm
1. hely Uros Skoflek, Szlovénia, 79 kör
2. hely Klaus Copey, Németország 77 kör
3. hely Christian Kucera, Ausztria 74 kör

5. hely Nóbik Gyula, Magyarország, 69 kör

11. hely Radics Attila, Magyarország

FSR-V 15 ccm
1. hely Nóbik Gyula, Magyarország, 77 kör
2. hely Fili-Tin Pazin, Szerbia, 70 kör
3. hely Christian Kucera, Ausztria, 69 kör

6. hely Kapócs Tibor, Magyarország, 44 kör

Tábor és képzés Orosházán

Modellrepülős-tábort rendezett a hétvégén városunkban az Orosházi Modellező Klub az önkormányzat támogatásával. Kiss Györgytől, a klub tagjától megtudtuk, kezdő és haladó modellrepülősök jöttek össze, hogy átadják információikat, tapasztalataikat, lehetett tanulni a sportágban már jártasabb pilótáktól.

A sportágban jártasabbaktól tanulhattak a kezdők (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosháziak mellett többek közt Békéscsabáról, Szentesről és Gyomaendrődről érkeztek résztvevők, sőt egy tajvani fiatalember is ott volt az orosházi programon. Kiss György úgy fogalmazott, azt szeretnénk, ne az legyen a repülős első élménye, hogy összeépíti modellrepülőjét, és 30 másodperc alatt összetöri. Segítenek megtanulni a vezetést, a modellrepülős beállításokat. A szervezők célja volt még, hogy az orosházi klubtagok száma tovább bővüljön, és az emberek megszeressék ezt a sportágat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.