- hirdetés -

Régiónk 15 intézményéből mintegy 300-an vettek részt az értelmi sérültek kulturális találkozóján.

A Vadvirág Esély Klub 7. alkalommal rendezte meg az értelmi sérültek kulturális seregszemléjét, az Aranymasni Találkozót május 11-én a művelődési központban. A régió 15 intézményéből mintegy 300 vendég érkezett, akik a nap folyamán az elmúlt hónapokban tanultakat mutathatták be sorstáraiknak. A cél: a társadalmi elfogadottság növelése, és annak bizonyítása, hogy mindenki tehetséges valamiben. Jó hangulatú zenés összeállítások, színpadi jelenetek szórakoztatták a hálás közönséget, amely nem sajnálta a tapsot a fellépőktől.

A találkozóhoz kapcsolódó kiállítás idén szélesebb körben mozgatta meg az alkotókat, akik A szivárvány hídja címet viselő pályázatra az elfogadás tárgyában küldhették el munkáikat – változatos technikákkal fejezve ki az ír legenda üzenetét: a szivárvány hídja lábánál elrejtett kincsek a szeretet, az elfogadás, és egymás lényének tisztelete.

A színpadi produkciók előtti köszöntőjében dr. Dancsó József polgármester a szociális szférában dolgozók áldozatos munkáját emelte ki, valamint azt, hogy Orosháza büszke lehet arra: évek óta ilyen rangos találkozónak ad helyszínt az országos bemutatkozás előtt álló csoportok, egyéni szereplők számára.

A vadvirágosok Föld körüli utazásra vittek műsorukban

A szakemberek a nehéz anyagi helyzetben azt tartják sikernek, hogy kitartanak, és hivatástudatukról tesznek tanúbizonyságot azzal, hogy felkészítik a rájuk bízottakat, tartalommal töltik meg hétköznapjaikat: koreográfiákat tanulnak, jelmezeket próbálnak, készítenek, vagy szöveget gyakorolnak a sikeres fellépés érdekében.

Földesi Mónika, a Vadvirág vezetője emlékeztetett: a csoport egész éves működéséhez sokban hozzájárulnak a szülők, segítenek a szervezésben, szponzorokat keresnek, akik adománya szintén gazdagítja a fogyatékkal élő fiatalok mindennapjait.

A szervezők köszönik, hogy minden évben ingyen vehetik igénybe erre a napra a művelődési központ színháztermét!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.