- hirdetés -

A zeneművészeti iskola várja szeptembertől Szilágyi Kristófot, a tehetséges zongorista növendéket.

Szilágyi Kristóf, a művészeti iskola zongorista növendéke a következő tanévet Szegeden kezdheti: felvették a zeneművészeti szakközépbe. Szénási Anikó tanárnő tanítványa a Székács evangélikus iskolába jár, nyolc éves kora óta zongorázik. Szereti a klasszicista darabokat, valamint a XX. századból Bartók Béla műveit különösen szívesen játssza.

Szilágyi Kristóf - a zene a mindene
(Fotó: Melega Krisztián)

– Második osztályos koromban a megyei versenyen 2. lettem, Anikó néni már akkor mondta, hogy érdemes komolyan foglalkoznom a hangszerrel – meséli a szófukar növendék, aki a háromévente rendezett versenyen a következőkben is dobogós maradt.

– Többször mondtam Kristófnak, hogy kellő tehetséggel áldotta meg a sors ahhoz, hogy zenei pályán folytassa tanulmányait – mondja a tanárnő. – Nagy örömömre tavaly tanév végén elhatározta, hogy megpróbálja. Nem sok idő maradt a felkészülésre, hiszen minden zenei korszakból kellett játszani, ami szellemileg és fizikailag is igen nagy megpróbáltatás. Ami még nagyon nehéz ebben, hogy akkor és ott kell jól teljesítenie, nincs rá több lehetőség.

A felvételi, köszönhetően a sok gyakorlásnak, jól sikerült. Kristófot felvették a Békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába és a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakára. Tanulmányait szeptembertől Szegeden szeretné folytatni, ahol a következő évek rengeteg gyakorlást és sok tanulást hoznak, hiszen jó érettségi kell a tovább lépéshez: a zeneművészeti főiskolához.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.