- hirdetés -

Egy hónapon át tartanak a javítási munkálatok a víztornyon. Az orosházi vízellátás folyamatossága nincs veszélyben, a megszokott rend június elejére áll vissza.

Az orosházi víztorony vízterét korábban már felújították, most garanciális javításokat végeznek, április 27-étől kezdődően. A munkálatokat várhatóan május 26-ig befejezik – tudtuk meg a Békés Megyei Vízművek Zrt. szóvivőjétől, Krisztován Annától.

– A javítások következtében ebben az egy hónapban a megyei vízművek orosházi ivóvízellátásért felelős szakembereinek nélkülözniük kell a városi hálózaton az állandó nyomást és jelentős víztartalékot biztosító víztornyot. Az ellátás folyamatossága azonban így sincs veszélyben. Ebben az időszakban a regionális rendszeren működő szivattyúk segítségével biztosítják a szakemberek a víznyomást az orosházi hálózatban. A torony nélküli üzemmódban a fogyasztók mindössze nyomásingadozást tapasztalhatnak, vízhiányra vagy a szolgáltatás szüneteltetésére nem kell készülni – mondta el az OrosCafé-nak a szóvivő.

A javítási munkálatokat az ilyenkor rendszeres (néhány napig tartó) tavaszi ivóvízhálózat-mosatás követi. A mosatás május utolsó napjaiban lesz, ebben az időszakban helyenként rövid ideig a víz zavarosságára lehet majd számítani, ilyenkor néhány percig szükséges folyatni a csapokat, amíg az ivóvíz teljesen kitisztul.

Az orosházi ivóvízellátás megszokott rendje várhatóan június elejére áll vissza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.