- hirdetés -

Egy kutya elpusztult, egy borzalmas állapotban van, de túlélte a gádorosi állatkínzást. A gazda azt mondja, ő jól tartotta a kutyákat.

Április 10-én vasárnap este a rendőrség értesítette az Orosházi Állatvédő Egyesületet és az Állatmentőket, hogy Gádoroson állatkínzás történt. A bejelentés alapján a helyszínre mentek, ahol egy elpusztult és egy még élő, de borzalmas állapotban lévő kutyát találtak. A rendőrségi helyszíneléshez kiszállt a hatósági állatorvos és feljelentés történt.

A tulajdonos úgy véli, ő jól tartotta a kutyáit és amikor április 7-én (tehát a bejelentés előtt négy nappal!) látta a kutyákat, akkor még nem volt semmi bajuk. A „jól tartást” jelzi az is, hogy az elpusztult kutya nyakán duplán hajtott ékszíj volt a nyakörv! A tulajdonos sem az oltási könyveket nem tudta megmutatni, sem pedig a kutyák vizes tálját.

Sába túlélte, már jó kezekben van (Fotó: orosházi állatvédők)

Az állatmentők önkéntese a túlélőt, Sábát elvitte az állatkórházba. A kutya megkapta a szükséges oltásokat, a jó szót, az ételt hálásan fogadta. Amint megerősödik, Sábát a Szikhát kutyamenhelyre viszik, ott várja majd leendő gazdáját, aki valóban jól tartja majd és nem felejt el neki inni adni.

Megkerestük az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik megerősítették a történet valóságtartalmát. Hozzátették, hogy az Orosházi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítés keretében, szaktanácsadó bevonásával vizsgálja a történtek körülményeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.