- hirdetés -

Király Edina és Király Csaba április 7-étől hivatalosan is magyar állampolgár.

Idén harmadik alkalommal adott teret az anyakönyvi hivatal állampolgársági eskütételre. Dr. Bodonea Izabella és Katona Orsolya után április 7-én egy házaspár tette le esküjét Orosháza polgármestere előtt.

Király Edina és Király Csaba Nagyváradon születtek. Edina középiskolai tanulmányait a Mihály Eminescu Nemzeti Kollégiumban végezte, idegen nyelv és újságírás szakon érettségizett 2006-ban. Majd az Állami Egyetem Társadalomtudományi Karán óvodai- és kisiskoláskori pedagógiai szakon szerzett diplomát. Csaba a Szent László Gimnáziumban érettségizett 2000-ben humán szakon, majd az Orvosi Asszisztensképző Főiskolán medikális asszisztens szakon folytatta tanulmányait és 2 évvel később párhuzamosan elkezdte az Orvosi Egyetemet, ahol 2008-ban általános orvosi szakon diplomát szerzett.

Nagyvárad Edina és Csaba megismerkedésének helyszíne, ebben a városban kötöttek házasságot polgári és templomi szertartás keretében 2009-ben. Csaba 2009 februárjában érkezett Orosházára, hogy munkát vállaljon. A városi kórház gyermekosztályán sikerült elhelyezkednie, Edina augusztusban jött a férje után, szeptemberben már a Székács óvodában dolgozott óvónőként.

– Kívánom, hogy hivatásukban, magánéletükben haladjanak azon a becsületes úton, amin eddig haladtak és bebizonyították, hogy méltó polgárai városunknak – köszöntötte eskütétele után elsőként a házaspárt Dr. Dancsó József polgármester, majd átadta a magyar búzából sütött kenyeret, az új élet jelképét.

Király Edina és Király Csaba átveszi a magyar kenyeret Dr. Dancsó József polgármestertől
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A házaspár fél évvel ezelőtt – még a régi rendszer szerint – adta be kérelmét.
– Egy hónappal ezelőtt értesültünk arról, hogy megvan a határozat, ami szerint itt is szívesen látnak bennünket. Izgultunk az eskütétel miatt, és nagyon kellemes érzés, hogy most már itthon is otthon vagyunk – mondta el az OrosCafénak Király Edina.

– Két évvel ezelőtt munka miatt jöttem Orosházára, és a munka mellett barátokra, jó munkaközösségre találtam, azóta meg is nősültem. Szeretnénk Orosházán maradni, mert jól érezzük itt magunkat – fogalmazott Csaba. – Természetesen Nagyvárad hiányzik, de most már akkor is azt mondjuk, hogy hazautazunk, amikor egy-egy látogatás után visszaindulunk Nagyváradról Orosházára.

Király Edina és Király Csaba a rokonok, barátok, munkatársak előtt letett ünnepélyes eskü után aláírták a honosítási okiratot, boldogan, meghatottan fogadták a gratulációkat, s míg a város pezsgővel köszöntötte újabb magyar állampolgárait, ők erdélyi borral és borvízzel készültek a jeles eseményre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.