- hirdetés -

Az agyonvert kutya társa, Rexi azonban túlélte az emberi kegyetlenséget. Ismét egy megrázó történetet kaptunk az állatvédőktől.

Március 14-én érkezett bejelentés az orosházi állatvédőkhöz Pusztaottlakáról. Sürgősen a segítségüket kérték állatkínzás miatt. Egy németjuhász kutyát agyonvertek, egy másik súlyosan megsérült.

Mint kiderült, a megkínzott és megölt kutyák tulajdonosa megbízta egyik ismerősét, hogy addig, amíg ő távol van otthonától, etesse két németjuhász keverék kutyáját. Az ebek ellátásával megbízott ember azonban egy idő után megunta a feladatot, és szólt a cimborájának, végezzen a kutyákkal. A balta volt kéznél. Az egyik eb rögtön életét vesztette, Rexi azonban bírta a kegyetlen ütéseket, vérző fejjel esett össze. Három napig feküdt a házában, amikor észrevették, hogy él. Ekkor értesítették jóérzésű emberek az orosházi állatvédő egyesület önkénteseit, akik azonnal hívták a rendőrséget, és állatorvost küldtek a helyszínre.

Rexi túlélte és még mindig bízik az emberekben (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Másnap mentek a kutyáért az állatvédők, Rexi hálás volt a simogató kezekért, a szörnyűségek ellenére még mindig bízott az emberekben. Most az orosházi kutyamenhelyen kapja meg a szükséges gyógykezeléseket, és még egy műtét is vár rá, mert betört a koponyacsontja. Rexi nagyon barátságos, szeretetre méltó kutyus, egy igazi hűséges társ, tőle megkaphatjuk az őszinte ragaszkodást. Szerető gazdira vár gyógyulása után. Az állatvédők kérik, aki tud, segítsen Rexinek.

Eljárás a tettesek ellen

Az ügyben megkerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét. Vargáné Szombati Andrea megerősítette a fent leírtak valóságtartalmát.
„A bejelentés után a kiérkező rendőröknek a kutyák tulajdonosa elmondta, hetekig távol volt, és lakótársát kérte meg arra, hogy az állatoknak viselje gondját. A férfit azonban elmondása szerint egy idő után idegesítette a két kutya, ezért felkereste egyik ismerősét és arra kérte, üsse agyon mindkét állatot. A férfi egy fejszét adott az ismerősének, aki az egyik kutyát úgy megütötte vele, hogy az eb elpusztult. Ezt követően a tetemet elásta. A másik kutyát is fejbe ütötte a fejszével, de az állat kiszabadult a kezei közül és még el tudott szaladni. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a két pusztaottlakai férfi ellen eljárást indított, az állatkínzás körülményeit gyorsított eljárásban vizsgálják” – mondta a szóvivő.

Az orosházi  menhelyen egyébként jelenleg is 150 kutyus vár szerető gazdira. És itt a jó idő, akinek van egy kis ideje, várják az önkénteseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.